HCL.HR

Vigil Games zapošljava za FPS projekt, Darksiders 3 također izvjestan

Renato Pedišić 28.07.2012.   •   0 komentara


Vigil Games kojega najbolje znate po hack and slash serijalu Darksiders, sudeći po najnovijim vijestima želi se okušati u novom žanru, ali ne namjerava napustiti svoju uspješnicu.

“Tražimo glavnog gameplay programera i dizajnere za rad na FPS igri” – tako otprilike zvuči oglas koji je Vigil Games postavio na svoju internetsku stranicu. Za programera gameplay komponente igre traži se čovjek s velikim iskustvom i barem jednom završenom AAA igrom. S druge strane, za poziciju dizajnera igre traži se zaposlenik koji ima strast za pomicanjem kreativnih granica FPS žanra. Ista pozicija zahtjeva i iskustvo u dizajniranju tabačina i/ili akcijskih avantura zadobiveno kroz barem dva X360 ili PS3 hita.

Dakle, ono što možemo doznati iz oglasa jest da proizvođači Darksidersa rade na pucačini iz prvog lica s elementima akcijske avanture. Međutim, rad na ovom projektu ne znači i napuštanje zlatne koke THQ-a, odnosno Darksiders serijala. Haydn Dalton, glavni dizajner Darksidersa rekao je kolike su šanse da ćemo vidjeti novu igru u toj franšizi:

“Ako Jason [Rubin, predsjednik THQ-a] sjedne s nama nakon što prodamo 4 ili 5 milijuna primjeraka igre prilično sam siguran da neće reći: ‘Idemo napraviti nešto drugačije.’ Najvjerojatnije će se okrenuti i reći: ‘Napraviti ćemo nove Darksiderse, ali probat ćemo smanjiti obujam igre tako da je možemo izdati još dorađeniju.'”

Sudeći po ovome, ako THQ odobri novi Darksiders, isti će biti obujmom manji i puno fokusiraniji od svojih prethodnika. Ovakav pristup izradi igre ne mora biti isključivo loša stvar jer megalomanski svjetovi često mogu biti sadržajem isprazniji nego oni u manjim open-world igrama (sjetimo se samo pametnog iskorištavanja prostora u Rocksteadyjevim Batman igrama). Također, manja igra zahtjeva i manji tim ljudi pa će Vigil Games sigurno biti u mogućnosti paralelno raditi na dvije igre.

Čemu se više veselite – mogućem Darksadersu III ili još nenajavljenom FPS-u na kojemu radi Vigil Games?

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?