HCL.HR

Wii U eShop funkcionalan odmah na izlasku konzole?

Igor Belan 17.04.2012.   •   1 komentara


Relativno nepoznata indie platformerska igra dolazi na 3DS i Wii U u digitalnom izdanju, no priča postane zanimljiva tek kad stavite naočale za čitanje između redova.

Aban Hawkins & the 1000 Spikes. Jeste čuli za ovu indie igru? I mislili smo… riječ je o relativno nepoznatom, ali i dobro prihvaćenoj 2D platformerskoj avanturi 8-bitnog stila objavljenoj na Xbox Live servisu.

Današnja objava za novinare otkrila nam je kako će poboljšana verzija iste igre izaći i na Nintendove platforme, Wii U i 3DS, pod malo drugačijim imenom – Aban Hawkins & the 1001 Spikes. Iako je to sasvim pozitivna vijest sama za sebe, još pozitivnije je ono što se da izvući između redova ove objave.

Znate kako developeri igara često znaju neke informacije o novim konzolama za koje rade igre? Informacije koje im ugovor brani otkriti javno? Developer nove verzije spomenute igre, Nicalis (Cave Story), kaže kako ciljaju izbaciti igru prvo na 3DS-ov eShop, a potom i na Wii U platformu na vrijeme za konzolin izlazak.

Stavite naočale za čitanje između redova na nos i brzo ćete shvatiti da ovo može značiti da će Wii U imati potpuno funkcionalan “eShop” (pretpostavljamo da će se tako zvati) odmah na izlasku konzole. Potez kakav od Nintenda ne bismo očekivali. Radi li se ovdje samo o nespretno izabranim riječima ekipe iz Nicalisa, ostaje za saznati. Opet ćemo to reći – čeka se Nintendova E3 konferencija.

FORUM: Nintendo Wii U podforum FORUM: Nintendo 3DS podforum

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?