HCL.HR

Windows Phone 7 stiže u Europu 21. listopada

Ante Malenica 12.10.2010.   •   1 komentara


Microsoft je jučer obavijestio svjetsku javnost kako za 10 dana u Europi kreću u distribuciju svog novog operativnog sustava za mobitele punog naziva Windows Phone 7.

Microsoft je jučer obavijestio svjetsku javnost kako za 10 dana u Europi kreću u distribuciju svog novog operativnog sustava za mobitele punog naziva Windows Phone 7. S ovim OS-om planiraju ozbiljno konkurirati Appleu i njihovom ios-u 4 te Googleu i njihovom Androidu. Ekskluzivnu podršku za OS7 najavili su Samsung, LG, HTC te Dell. Distribuciju novog OS-a potvrdilo je pet najjačih mobilnih operatera u Velikoj Britaniji, a to ima posebnu težinu za europsko tržište pošto britanske telekomunikacijske kompanije spadaju u sam svjetski vrh.

CEO Microsofta, Steve Ballmer, obećava svim potencijalnim kupcima ovog novog sustava fluidno i brzo izvođenje svih aplikacija te najbolje iskustvo jednostavne komunikacije na novim generacijama mobilnih uređaja. Oglasio se i Electronic Arts, koji je najavio podršku za novu platformu gdje će igrači moći igrati naslove kao što su Need for Speed, Simsi te Tetris.

Komentari (1)

  • vilim

    12.10.2010 - 13:16

    neznam zašto očekujem forume pune topica: Uključim mobitel i pojavi mi se BSOD XD

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?