HCL.HR

Zagrijavanje za E3: Pogledajte Nintendovu E3 2006 konferenciju

Igor Belan 16.05.2012.   •   6 komentara


Nintendo će za manje od mjesec dana predstaviti u detalje svoju next-gen konzolu Wii U, a mi se prisjećamo kako je to izgledalo kada su 2006. predstavili Wii.

Sasvim očekivano je da će Nintendo imati najbogatiju i najzanimljiviju konferenciju od tri velike kompanije na ovogodišnjem E3 sajmu u Los Angelesu. Na kraju krajeva, jedini će predstaviti u detalje svoju next-gen konzolu nakon što su je prošle godine razotkrili, dali joj ime Wii U i predstavili svijetu koncept njena unikatna tablet-kontrolera. Iako je koncept zanimljiv, tada smo ostali nezadovoljni i željni čuti više informacija o samom uređaju te popratnim servisima. One su posljednjih mjeseci dolazile u obliku tračeva koji su špekulirali o grafičkoj snazi ispod prve Nintendove HD konzole. S jedne strane bi čuli da je znatno sposobnija od trenutnih HD konzola, dok bi s druge strane čuli kako je zapravo ponešto slabija. Da te glava zaboli.

U tračevima su diskutirane i online mogućnosti novog hardvera, polje na kojem se Nintendo nije iskazao u ovoj generaciji s Wii konzolom, a bilo je tu i potvrđenih vijesti poput one koja kaže da će Nintendo nuditi određene igre u digitalnom i retail izdanju u isto vrijeme. Posljednji tračevi kažu kako će Wii U imati mogućnost spremanja određenih podataka u oblaku (512MB vezano za Wii U korisnički račun). I dok taj komad trača zvuči uvjerljivo – čisto sumnjamo da će se Eminem pojaviti na Nintendovoj pozornici ove godine kako bi predstavio “ozbiljnu igru koja cilja na stariju publiku” i zove se Acid Ghost, kako prenosi GoNintendo.

No što god da se desilo na najočekivanijoj konferenciji E3 sajma ove godine, sigurni smo da će biti zanimljivo. Baš kao što je bilo zanimljivo 2006. u Los Angelesu kada je Nintendo svijetu predstavio revolucionarnu Wii konzolu. Kako bi vas podsjetili i pripremili za ovogodišnje predstavljanje Wii U-a, prilažemo kompetnu snimku Nintendove E3 2006 konferencije. Uzmite si sat vremena i pogledajte ovo. 240p rezoluciju ćete naučiti ignorirati nakon prve 2-3 minute.

HCL će i ove godine pratiti E3 sajam u detalje, kako vijestima i specijalima na portalu, tako i putem foruma. Uskoro ćemo otvoriti poseban podforum na HCL forumu samo za praćenje E3 sajma. Tamo ćemo otvoriti forumske teme u kojima ćete moći gledati iste live-streamove velikih press konferencija kao i mi te zajedno s nama pratiti i komentirati sve što se dešava. Zamislite samo euforiju – gledate kako Nintendo otkriva da je Wii U tri puta snažniji od PlayStationa 3 i komentirate to instantno na HCL forumu samo s nekoliko :awe smajlića. Ma bit će strašno.

Komentari (6)

  • Shimmy

    16.05.2012 - 20:19

    blast from the past 🙂 Tko bi rekao da je već 6 godina prošlo…

  • Disc0

    17.05.2012 - 08:35

    Ja mislim da Wii U nece bit takav hit kao Wii…But time will tell…

    • DjokaBA

      @Disc0, 17.05.2012 - 15:42

      i ja mislim brate… Microsoft ce biti mnogo veci hit sa Kinect 2 tehnologijom i mnogo jacim hardverom… nadam se da ni Sony nece izostati sa inovacijama i snagom

    • Ementaler

      @Disc0, 17.05.2012 - 16:22

      Jači hardver ne znači ujedno i pobjedu u konzolaškom ratu nove generacije. Nintendo će sigurno imati slabiju konzolu u vidu grafičkih mogućnosti u novoj generaciji, iako su inače uvijek imali jače ili podjednako jake konzole (prije Wii-a)… ali to ne znači da neće biti hit. Wii je bio predmet izrugivanja kad je prvi put najavljen (u danima nakon konferencije prikazane u vijesti), ali na kraju je izašao kao najprodavanija konzola ove generacije. Na handheld polju – 3DS je slabija konzola, ali daleko prodavanija od ćetverojezgrene PS Vite iz tjedna u tjedan. Bit će zanimljivo.

  • bombajstampa

    18.05.2012 - 00:32

    ma samo sadržaj će odlučiti…nadam se da neće stvari ostati na obećanjima te da snažna third party podrška neće izostati, kroz cijeli konzolin (wii U) ciklus

  • Disc0

    19.05.2012 - 13:38

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?