HCL.HR

Zbunjeni Kojima

Zoran Žalac 29.08.2009.   •   0 komentara


Na ovogodišnjem GamesCom-u, Eurogamer je tvorcu Metal Gear sage, Hideu Kojimi, postavio zanimljivo pitanje koje je glasilo: „Izgubi li se ponekad i sam tvorac serijala u kompliciranosti vlastite priče?“.

Na ovogodišnjem GamesCom-u, Eurogamer je tvorcu Metal Gear sage, Hideu Kojimi, postavio zanimljivo pitanje koje je glasilo: „Izgubi li se ponekad i sam tvorac serijala u kompliciranosti vlastite priče?“. Simpatičan i smiješan kakav već jest, Hideo priznaje da katkad ostane zbunjen. „Bez brige, i ja osobno ostanem zbunjen kad je u pitanju kompletna saga i niz događaja u serijalu. To posebno dolazi do izražaja kada prvo stvorite budućnost, a onda se kasnije vraćate u prošlost da bi popunili rupe ili stvorili nešto novo. Puno je malih aspekata koji se na kraju ipak ne uspiju uklopiti u kompletnu sliku.“ – izjavio je Kojima.

Inače, Kojima se osvrnuo i na svoju ulogu u produkciji novog MGS naslova zvanog Rising. „Kada osmislim koncept i dizajn igre, puno ljudi u timu kaže da samo ja mogu u potpunosti razumjeti ono što sam zamislio, te je drugima tako puno teže raditi. Stoga će ti elementi u Risingu biti bazirani na idejama mlađih članova tima, a ja ću ih tek nadgledati, te povremeno sugerirati smjer u kojem bi se njihove ideje trebale kretati“ – tvrdi Hideo.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?