HCL.hr forum

Gaming => Videoigre => Autor teme: moordrak - 28. Listopad, 2019., 13:02

Naslov: The Outer Worlds
Autor: moordrak - 28. Listopad, 2019., 13:02
(http://i.imgur.com/wNKP96C.png) (https://imgur.com/wNKP96C)
KOTOR, Neverwinter Nights, Fallout: New Vegas,Pillars of Eternity. Ovim impresivnim portfolim ponosi se nitko drugi nego Obsidian Entertainment studio. Od nedavno, pod kapom Microsofta,  tvorci dobro znanih kultnih igara, bez previše pompe, još su jednom ugodno iznenadili izdavši The Outer Worlds.  Što je The Outer Worlds? Zli jezici bi rekli ono što je trebao biti Fallout 76: zabavna akcijska pucačina u prvom licu, istinski role-play znanstveno-fantastičnog karaktera bez bugova, mikrotransakcija i polomljenog mrežnog multiplayera.

Radi li se o klonu Fallouta? Sudim li po samom početku priče... Karijeru počinjete kao zaleđeni mesni sladoled unutar ogromnog interstelarnog broda imena Hope. Iz hibernacije nas jednoga dana probudi ludi znanstvenik, bjegunac i kriminalac Phineas Vernon Welles. Vrlo brzo završimo u  nekakvoj otkačenoj zabiti. U ovoj alternativnoj budućnosti, glavnu politiku vode mega-korporacije. Naravno, sve se odvija negdje Bogu iza tregera, na nekom nepoznatom, teraformiranom planetu. I da,  ništa nije kako se čini na prvu. Nakon malo istraživanja i puškaranja, krađe nekih sitnica zbog kojih cijeli grad malo veća selendra, ostane bez energije, preuzimamo identitet i svemirski brod netom tragično preminulog kapetana Hawthorna.     
Poznate mehanike pucačina u prvom licu prisutne su od samoga početka ispružena ruka, a u ruci melee batina ili kakvo teško oružje, pištoljčić, raketobacač, mašinka velika k'o kuća, plazmena puška, lovački karabin a može i mačeta, kakva čekićina od 50 kila itd. Ne treba valjda dalje nabrajati.  Mlatite sve što se miče :)  Inače, taktika kamikazeeeeee nije pameta posebno na većim težinama jerbo par metaka u dupe i prdneš na rosu po brzom postupku. Kako se ovo ne bi previše često događalo, postoji svašta nešto: od već spomenutih tipova oružja, preko oklopa, kacige, upgrejda po pravilima DND-a do odabira klase, spola, kompanjona i cijelog čuda perkova i dodataka. Gdje god zabiješ nos, dobiješ nešto za pokupiti. Mi koji bolujemo od sindroma hrčka će da patimo. Šmrc. Detalji, detalji. Jedino me živcira sistem ciljanja ali to je već problem gljiva. Miš je za ovakav tip igara dušu dao. Osjećaj je isti kao recimo u Rage-u ili Destinyu. 
 Vizualno, kada bi  Borderlands i Fallout imali djecu, brijem da bi ovako ispala. Bombon. Možda ima momenata iz zemlje čudesnih jednoroga u vidu šarenila, duginih boja, veselja, no crnog humora ima koliko god hoćeš. Skriveni biseri u dijalozima me još uvijek nasmijavaju do suza :)   

Neću pisati recenziju, to će Zoran odraditi vjerojatno jako brzo. Ljubitelji RPG-ova, bacite oko na Outer Worlds. Jako lijepo složena igra zanimljive tematike i vrlo glatkog gameplaya. Onaj tko je volio stari Fallout, Borderlands ili Bioshock mogao bi se pronaći u The Outer Worldsu.
   
 
(http://i.imgur.com/9ovrl8m.jpg) (https://imgur.com/9ovrl8m)
(http://i.imgur.com/DB1GBu5.jpg) (https://imgur.com/DB1GBu5)
(http://i.imgur.com/WrGZyOl.jpg) (https://imgur.com/WrGZyOl)(http://i.imgur.com/emS58st.jpg) (https://imgur.com/emS58st)(http://i.imgur.com/t7AuwSM.jpg) (https://imgur.com/t7AuwSM)
(http://i.imgur.com/6QmVhry.jpg) (https://imgur.com/6QmVhry)
(http://i.imgur.com/1Y2GcWU.jpg) (https://imgur.com/1Y2GcWU)
(http://i.imgur.com/3ZdpcEW.jpg) (https://imgur.com/3ZdpcEW)
(http://i.imgur.com/yRvEdmU.jpg) (https://imgur.com/yRvEdmU)
(http://i.imgur.com/Gw225zv.jpg) (https://imgur.com/Gw225zv)
(http://i.imgur.com/Hi64612.jpg) (https://imgur.com/Hi64612)

Ako nekoga zanima video, potražite me na youtubu. Strimano sa plejke...
     
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: Wyzard - 28. Listopad, 2019., 17:55
Hrvoje će ipak recenzirati, mislim da bude danas/sutra. Ali krenuo sam igrati nekih sat vremena i sviđa mi se, baš ugodno sve, kao što kažeš gladak gameplay - dobro mi dođu tako te manje ambiciozne igre s dobro razrađenim RPG elementima.
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: zeljomirac - 29. Listopad, 2019., 11:57
Meni izgled vise baca na kombinaciju Fallouta i No Man's Skyja zbog paleta boja.

(https://i.postimg.cc/k5ByXXzh/Indiana-Epic-Game-Store-Win64-Ship-2019-10-29-10-02-02-88.png)

Zapoceo sam s igrom sinoc, tek sat vremena mozda ili dva, uvodni dio i zasad mi se svida. Atmosfera, glazba, overall izgled igre, sve mi je sjelo pa cemo danas nastavit malo detaljnije. Tek sam usao u Edge Water, jos se upoznajem s kontrolama i sustavom upgradeanja iako to nece dugo trajat jer je sustav vec viden. Sitnica koja mi je zasmetala je uzasno sitan font slova na ekranu kod konverzacije.

Fora su konverzacije s npcovima, ima dosta opcija za odabir, a i komicni su ubaceni reklamni slogani  :loludara:
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: moordrak - 30. Listopad, 2019., 03:03
Citat:
Sitnica koja mi je zasmetala je uzasno sitan font slova na ekranu kod konverzacije. 
A i tebe isto? Točno. Baš smeta. Da mi je TV malo dalje bome, bio bi problem čitati te sitne fontove..
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: tryon - 30. Listopad, 2019., 12:11
Preporuka za PC ili PS4pro? Igre iz prvog lica volim više igrat na pc-u. Ali općenito single player igre više igram na plejci zbog komfora +  HDR. A s obzirom da je ovo i iz prvog lica i odličnog vizualnog stila...  :wildboy:
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: Wyzard - 30. Listopad, 2019., 12:31
Rekao bih PC. Sučelje je dosta sitno po defaultu - ako gledaš iz daljine teže je pročitati, a jedino ga na PC-u za sada možeš povećati modificiranjem (iako će to vjerojatno doći nekad kasnije uz patch). Isto tako, ako želiš veći izazov na supernova težini, ali ne želiš da ti smrt NPC suboraca bude trajna, na PC-u to možeš tweakati - na konzoli je ili/ili. Isto postoje "time savers" modifikacije za PC da možeš fast travel odraditi bilo gdje s mape i sl.
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: zeljomirac - 30. Listopad, 2019., 12:39
Bit ce ti teze ciljat na konzoli, ovo je bas za mis i tipkovnicu.

Ekipica dizite si speech odmah u startu barem na 30, desilo mi se vec u par navrata da su mi lockane neke opcije u razgovorima jer nemam dovoljno visok level speecha.
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: Wyzard - 03. Studeni, 2019., 00:22
(https://i.imgur.com/xbQcCVT.jpg)

Zgodno.
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: dilo_trasul - 03. Studeni, 2019., 11:41
Gledam recenzije po netu,svi kazu jako solidan naslov,dok s druge strane mene igra ne privlači ni sekunde :-)
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: delight353 - 04. Studeni, 2019., 07:35
Sve je odlicno osim te 250% nafrljene saturacije boja. Kao da sam na LSDu...
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: Wyzard - 04. Studeni, 2019., 09:19
Sve je odlicno osim te 250% nafrljene saturacije boja. Kao da sam na LSDu...

Pokušao na PC-u staviti ReShade, skužio da Windows Store/Game Pass verzija ne podržava  :(
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: delight353 - 04. Studeni, 2019., 11:36
Sve je odlicno osim te 250% nafrljene saturacije boja. Kao da sam na LSDu...

Pokušao na PC-u staviti ReShade, skužio da Windows Store/Game Pass verzija ne podržava  :(

Nexus mods, pa od tamo preko mod managera?
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: zeljomirac - 04. Studeni, 2019., 12:04
Meni je bas lijepa igra, drugacija od ostalih. Naravno da ima masa propusta i dosta se vidi da budget ocito nije bio estra visok pa se elementi ponavljaju, pogotovo u okolisu koji je dosta slabasan i generican, ali odlican start i platforma za daljnju gradnju.
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: Wyzard - 04. Studeni, 2019., 12:53
Sve je odlicno osim te 250% nafrljene saturacije boja. Kao da sam na LSDu...

Pokušao na PC-u staviti ReShade, skužio da Windows Store/Game Pass verzija ne podržava  :(

Nexus mods, pa od tamo preko mod managera?

A ne možeš ReShade preko mod managera.
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: moordrak - 05. Studeni, 2019., 15:09
Preporuka za PC ili PS4pro?
PC definitivno. Ovo je napravljeno za miša. Komande gljivama su ubitačne u nekim momentima.
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: moordrak - 25. Studeni, 2019., 10:38
Upravo prelazim TOW na supernova težini po sistemu speed runa. Već dugo nisam toliko psovao :) Strašno koliko sam puta umr'o. Igra ne oprašta ništa. Svaka greška se kažnjava.  Kada protrčiš kroz nivoe, ali doslovno, ovo je sasvim drugačiji osjećaj igranja  :loludara:
Priložio bi video ali nešto sam za*ebo kod snimanja pa moram ponoviti neke dionice, ugl. kada budem spojio klipove, neće ispasti niti pola sata za cijelu igru. Ne mogu vjerovati da je ovo izvedivo na PS4.
Nego, ako netko igra slučajno, DUMB end, jel se on broji kao prijelaz za trofej?

edit:
Ipak ne. "Glupi završetak" je samo glup. Ne okinu se trofeji. ADA mora odvoziti skok, a onda slijedi borba na zadnjem planetu. Svejedno, supernova se ovako odradi na brzaka :) . Ultra rare trofej (0.9%).
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: moordrak - 01. Prosinac, 2019., 14:38
I love this game!
(http://i.imgur.com/NqNcJuj.jpg) (https://imgur.com/NqNcJuj)(http://i.imgur.com/vrPhoRC.jpg) (https://imgur.com/vrPhoRC)
(http://i.imgur.com/19pD7M2.jpg) (https://imgur.com/19pD7M2)(http://i.imgur.com/xAdLT6p.jpg) (https://imgur.com/xAdLT6p)
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: perisimus - 09. Prosinac, 2019., 20:51
Da li je igra na Supernova težini teža u smislu da su neprijatelji jači nego na Hard težini ili je u pitanju "samo" stvar nužnosti spavanja, jedenja, nemanja mogućnosti brzog putovanja, manje save pointova...Razmišljam da je drugi put pređem na Supernovi ali ako je samo stvar u tehnikalijama a ne u tome da su neprijatelji jači a ti slabiji nego na Hard-u, nisam siguran da je vrijedno gnjavaže.
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: perisimus - 11. Prosinac, 2019., 12:49
Odlučio sam prekinuti nakon 4-5 sati igranja na normalnoj težini i preći na "hard" a onda na "supernovu" koja jest teža i izazovnija jer su, pored spavanja i jela, i neprijatelji teži nego na "hard"-u. Preporučio bih svima da počnu na "hard" težini jer je igra na "normal" postavki težine uvredljivo lagana, nema izazova što je gubljenje vremena jer postoji mnogo kombinacija sa kojima si možeš pomoći ali ako nema izazova dosta se gubi u zadovoljstvu kombiniranja (i uživanja u rezultatima) ponuđenih vještina.

....................................................................

Uzgred - danas (13.) došao je veliki peč (1.03) sa hrpom novih opcija, uglavnom vezanih za kontrole ali ima i nešto za grafiku i ostalo. Zgodno je da se brinu i dalje o igri.
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: Portalman - 19. Siječanj, 2020., 13:53
Planiram odigrati kad uhvatim vremena ,puno je novih igara izašlo.
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: delight353 - 21. Siječanj, 2020., 12:21
Zavrsio ju prije cca mjesec dana. Jedan sam od onih 5% koji nisu fascinirani Outer worldsom. Ne, ne kazem da je igra losa, ali ne kuzim u cemu je "big deal". Ok; ima super sustav dijaloga, a odluke su bitne i imaju posljedice. Ali mi igra jako faila u combatu i raznovrsnosti geara. Prica mi je, onako, ok. Companioni su mi, mozda, najslabiji aspekt. Niti jedan mi nije zapeo za oko i ostao u sjecanju. Na kraju, mozda je do mene, pa imam krivi dojam radi lose ukljucenosti u igru...
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: Wyzard - 21. Siječanj, 2020., 13:06
Moram priznati da ni ja nisam oduševljen.
Sviđa mi se jednostavnost u borbi, svijet je zanimljiv, priča je ok... ali sustav napredovanja je bez uzbuđenja - ništa se novo ne otključava, samo se statsi podižu.  Plus, oprema - prešao sam negdje već sredinu igre, a tijekom igranja sam dvaput promijenio armor i triput promijenio oružje. Raznovrsnost oružja mi je praktički nikakva.
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: delight353 - 21. Siječanj, 2020., 14:14
Nisam spomenuo saturaciju boja. Ok, takav je artwork igre, ali ono; kao da sam na LSDu cijelo vrijeme. Morao sam ublaziti boje na ekranu da me glava ne boli. No, ima i ok reshade rijesenja.
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: Wyzard - 21. Siječanj, 2020., 19:31
Osim ako igraš Microsoft store verziju koja ne podržava reshade  :hiha2:
Naslov: Odg: The Outer Worlds
Autor: delight353 - 21. Siječanj, 2020., 20:40
Osim ako igraš Microsoft store verziju koja ne podržava reshade  :hiha2:

Joj da, da. Spomenuo si to.  :fpalm: