Zašto bi se itko nadrkavao?

Lik ima svoje mišljenje koje pokušava prodati pod činjenice. A činjenice koje pokušava prodati pod činjenice je izvukao... ne znam otkud.
Nego...
Prvo, mislim da hardverski problemi su fabricirana glupost. Ako PS3 moze imat onakvu grafiku kakvu ima i trajat ne znam koliko godina (i prijasnji PSovi), onda moze i PC. Samo onda nitko ne bi kupovao l33t hardvere.
Krivo misliš. Ne postoji zavjera.

Postoje sponzorstva i slično (kad recimo neke igre rade bolje na nVidijinim grafičkim karticama nego ekvivalentnim ATI-jevim), al to o čemu ti pričaš ne.
Naime, kad radiš igru za PS3, imaš apsolutno sve specifikacije koje ti trebaju. I svi će igrati na identičnim procesorima, grafičkim karticama, OS-u i slično. Dakle, kako igra izgleda na tvojoj konzoli kad je testiraš, tako će izgledati apsolutno svakom tko je kupi.
S druge strane, kod PC-ja imaš milijun različitog hardvera, što je problem. A tek onda još imaš i različite verzije OS-a, različite drivere i sve ostalo.
Čru, može bolje. Danas se velika većina multiplatformskih igara razvija prvo za X360 (u najvećem broju slučajeva), pa se tek onda porta na PC i PS3. Zato te igre generalno i rade bolje na Xboxu nego na plejki, a na PC-ju igra bude nešto zahtjevnija nego što je "normalno". A budući da im je zarada od prodaje PC verzija ionako mizerna u usporedbi s konzolama, zašto bi ulagali dodatni novac u bolji port?