HCL.HR

Spašen je neobični “Medo PC” star 20 godina, hvala nebesima

Zoran Žalac 29.05.2023.   •   3 komentara   •   Game Over


Vrlo rijedak primjerak case moddinga tvrtke Ikea doživio je svoju restauraciju te zaživio kao retro gaming PC – u obliku plišanog medvjeda.

Ima nešto meditativno u restauraciji zapuštenih stvari, a i nešto nostalgično kad se čiste i obnavljaju stari uređaji za igranje. Upravo vam zato skrećemo pažnju na video uradak u kojemu je spašen i očuvan jedan rijetki PC posebnog izgleda.

Prije nekih 20-ak godina Ikea je prodavala PC čije je kućište bilo stavljeno u velikog plišanog medvjeda. Ne pitajte zašto – svijet je bio drugačiji prije 20 i kusur godina. Računalo je bilo bazirano na tadašnjem Pentiumu 3 i u suštini je to bila standardna konfiguracija tog vremena. Ono što ju je razlikovalo od drugih bio je neobičan primjer case moddinga, koji je sada dokumentiran na YouTubeu zahvaljujući kanalu LGR.

Autor kanala otkupio je ovaj medvjeđi PC s oglasnika, očistio svu unutrašnjost, a i samog medu,  a potom osposobio računalo s potrebnim upravljačkim programima tako da može pokretati stare igre. Pravo je čudo da sve još uvijek funkcionira i nakon 20-ak godina, uz manje poteškoće sa zvučnom karticom.

Interesantno je da se u komentarima videa javio i navodni kreator ovog case moda, s tvrdnjom kako mu je izrada ovog medvjeđeg PC-ja uzela oko 40-ak sati života.

Komentari (3)

  • 312AE

    29.05.2023 - 11:50

    Ohh kakvo je hlađenje ovog čuda?🐻

  • MetalicStar

    29.05.2023 - 12:37

    Ted gledao xxx na njemu 😂😂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?