HCL.HR

Kolumne

Koliko često igrama dajete drugu šansu?

Zoran Žalac prije 3 dana

Izlazak igara u nedovršenom izdanju često zna pokvariti uživanje u zabavi koja ima potencijala. Je li danas pametnije igrati igre s odmakom od godine dana?

Previše smo posesivni kad su igre u pitanju

Zoran Žalac 26.06.2018.

Strastveni ljubitelji gaminga najčešće su i kolekcionari, a ta karakteristika ne ide nam u prilog s obzirom na budućnost igranja kakvu nam pripremaju.

Zašto sve nove igre sliče jedna drugoj kao jaje jajetu?

Zoran Žalac 20.06.2018.

Neki igrači uvjereni su kako je industriji videoigara ponestalo mašte i kako svaka nova igra kopira nešto što smo već vidjeli. Zašto je to tako?

Ni suzu pustiti neću za kampanjom u Call of Duty: Black Ops IIII

Zoran Žalac 19.05.2018.

Izostavljanje singleplayer sadržaja iz Call of Duty igre moralo se dogoditi kad-tad. No, ne vrijedi kukati za tim iz jednog vrlo sigurnog razloga – kampanja će se ubrzo vratiti, i to kao novitet.

Štete li dobna ograničenja kreativnosti u videoigrama?

Zoran Žalac 15.05.2018.

Dobna ograničenja za igranje videoigara najčešće su samo normativna, no ponekad su i utezi za igre koje se žele izraziti izvan standarda, ali se ne žele prodati ispod prosjeka.

Imam problem s igranjem igara bez ikakve priče

Zoran Žalac 17.04.2018.

Neke od najpopularnijih igara današnjice uopće se ne baziraju na priči i zbog toga ih sve više percipiram kao gubitak vremena.

Fortnite: Battle Royale vodi nas prema budućnosti gaminga

Zoran Žalac 19.03.2018.

Popularnost battle royale žanra jednog će dana iščeznuti, a igrači će se takvih igara zasititi. No, Fortnite: Battle Royale važna je prekretnica za industriju videoigara nevezano za svoj žanr.

Najbolji savjet za nadogradnju PC-a u 2018.: Kupite konzolu

Zoran Žalac 09.02.2018.

Cjenovno ludilo na tržištu računalnih komponenata još uvijek ne prestaje. Igranje na PC platformi nikada nije bilo manje isplativo nego danas.

Promjene u filmskoj sekciji HCL-a

Zoran Žalac 14.12.2017.

Dvije godine nakon što smo krenuli s blažim praćenjem filmskih sadržaja na portalu, odlučili smo se za manje izmjene koncepta.

Ponestaje mi igara za koje imam velika očekivanja

Zoran Žalac 13.12.2017.

Nedavnom najavom MediEvila za PlayStation 4 uslišene su mi skoro sve gamerske molitve. Sve osim one koja ima broj tri na kraju.

Iz mrtvog kuta: EA je kriv koliko i kupci njihovih (mikro)igara

Ante Malenica 21.11.2017.

O EA-ovoj odluci da implementira sustav koji graniči s kockanjem najviše su kumovali igrači, glasajući svojim novčanicima.

Moderne igre od mene rade dezorijentiranog idiota

Zoran Žalac 06.11.2017.

Neki od najvećih gaming hitova ove jeseni imaju problema na relaciji imerzivnosti i dopuštanja igraču da se snalazi u virtualnom okruženju.

Zašto je dobro kupovati igre?

Zoran Žalac 01.08.2017.

Uz priču o jednoj uspješnoj tvrtki donosimo argumente zašto biste igre trebali plaćati iako ih s interneta možete skinuti besplatno.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?