HCL.HR

Kolumne

Fortnite: Battle Royale vodi nas prema budućnosti gaminga

Zoran Žalac prije 9 sati

Popularnost battle royale žanra jednog će dana iščeznuti, a igrači će se takvih igara zasititi. No, Fortnite: Battle Royale važna je prekretnica za industriju videoigara nevezano za svoj žanr.

Najbolji savjet za nadogradnju PC-a u 2018.: Kupite konzolu

Zoran Žalac 09.02.2018.

Cjenovno ludilo na tržištu računalnih komponenata još uvijek ne prestaje. Igranje na PC platformi nikada nije bilo manje isplativo nego danas.

Promjene u filmskoj sekciji HCL-a

Zoran Žalac 14.12.2017.

Dvije godine nakon što smo krenuli s blažim praćenjem filmskih sadržaja na portalu, odlučili smo se za manje izmjene koncepta.

Ponestaje mi igara za koje imam velika očekivanja

Zoran Žalac 13.12.2017.

Nedavnom najavom MediEvila za PlayStation 4 uslišene su mi skoro sve gamerske molitve. Sve osim one koja ima broj tri na kraju.

Iz mrtvog kuta: EA je kriv koliko i kupci njihovih (mikro)igara

Ante Malenica 21.11.2017.

O EA-ovoj odluci da implementira sustav koji graniči s kockanjem najviše su kumovali igrači, glasajući svojim novčanicima.

Moderne igre od mene rade dezorijentiranog idiota

Zoran Žalac 06.11.2017.

Neki od najvećih gaming hitova ove jeseni imaju problema na relaciji imerzivnosti i dopuštanja igraču da se snalazi u virtualnom okruženju.

Zašto je dobro kupovati igre?

Zoran Žalac 01.08.2017.

Uz priču o jednoj uspješnoj tvrtki donosimo argumente zašto biste igre trebali plaćati iako ih s interneta možete skinuti besplatno.

Jesu li recenzije igara danas više ikome potrebne?

Zoran Žalac 29.07.2017.

Ima li na internetu još uvijek mjesta i interesa za klasične recenzije igara? Pridružite nam se u kopanju i rovanju do odgovora na to elementarno pitanje za opstanak gaming novinarstva.

4K rezolucija je najdosadnija stvar koja se dogodila ovoj generaciji igara

Zoran Žalac 17.06.2017.

Microsoftova nova konzola koristi svojih šest teraflopsa računalne snage za famoznu 4K rezoluciju, no imaju li igre ikakve konkretne koristi od toga?

Vijesti za koje ne želimo da budu prvoaprilska šala

Zoran Žalac 01.04.2017.

Mnoge vijesti na današnji će vas dan zavarati, no evo kolekcije onih koje su predobre da bi se s njima šalilo.

Zbog igranja smo do 9% agresivniji, ali što taj postotak znači?

Zoran Žalac 07.03.2017.

Sinoć je u udarnom terminu na javnoj televiziji emitiran dokumentarni film o štetnosti videoigara na ponašanje igrača. I svi smo napokon mogli mirnije spavati nakon njega.

Jeste li ovisni o gamingu?

Krešimir Krolo 12.02.2017.

Nastavljamo s analizom našeg velikog znanstvenog istraživanja o navikama i ponašanju gamera u Hrvatskoj, a ovaj put čvrste podatke tumačimo kako bismo saznali koliko vas upada u kategoriju ovisnika o igrama i što to zapravo znači.

Nije li bolje kad igre izlaze ranije ako ih se najavi kasnije?

Zoran Žalac 26.01.2017.

U 2017. godinu ulazimo s nadom da će industrija igara prihvatiti slabašni trend izbacivanja igara unutar dvanaest mjeseci od njihove najave.

Imate li uopće razloga igrati Nintendove igre izvan kuće?

Zoran Žalac 17.01.2017.

Nintendo si je sa Switch konzolom postavio ogroman izazov da igranje na prijenosnom uređaju učini podjednako zabavnim kao i na klasičnoj konzoli.

E3 2016 analiza: Microsoft šumom, a Sony drumom

Zoran Žalac 15.06.2016.

Ovogodišnji E3 sajam obilježila su dva potpuno dijametralna pristupa jednoj te istoj stvari. A zbog takvog ishoda pobijedio je uglavnom korisnik, odnosno igrač.