Witcher sam probao par puta igrat, al uvijek neki problemi 
Jesi igrao običnog ili Enhanced Edition?
EE moraš nabaviti.
Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
Jako dobra igra. Priča, atmosfera, setting, sve je do jaja.
Si probao ovo?
Ja sam samo probao, al s obzirom da je igru radila ekipa koja je napravila Bloodlines i nekad bila dio Black Islea, mislim da nećemo ostati razočarani.
Ako se odlučiš javi, dat ću ti linkove za highres i fan patcheve.

Što se tiče japanskih RPGova, odmah par upozorenja.
Prvo, upitno je koliko su te igre uopće RPGovi. Više su to kao avanture sa TB borbom i RPG elementima (kupovanje boljih itema, dizanje lvl. itd.)
Priča je linearna do boli, a ti nemaš gotovo nikakvog utjecaja na nju. Doduše, negdje ti je dopušteno šetanje po mapi koje daje lažni dojam slobode, no napredovanje je čvrsto definirano i stvari moraš raditi isključivo onim redom kojeg su programeri zacrtali. Nema izrade vlastitog lika, ti preuzimaš već postojećeg i njega vodiš kroz priču. Također, nad njegovim odlukama i akcijama nemaš kontrole, tako da zaboravi na moralne odluke, odabiranje klase i sl. fore. Jedino što možeš jeste izvršavati zadatke koji su pred tebe postavljeni. Sidequestovi su rijetki i nemaš journala sa popisom istih, jednostavno ih tu i tamo rješiš tako da odneseš određeni predmet određenoj osobi ili uspješno odigraš kakvu miniigru. Borba je na poteze, dakle tvoji likovi stoje sa jedne strane, dok su neprijatelji sa druge. Svatko ima svoj potez i nakon što ga odabereš i izvršiš moraš sačekati neprijateljev potez i tako u krug. Borbe se događaju dok se šetaš mapom ili nekim nenaseljenim gradom pa se ekran odjednom smrzne, izboliči i borba počne. To su random encounteri i u njima obično nema potrebe za nikakvom strategijom, neprijatelje pobjeđuješ običnim napadom i liječenjem sebe, a ponavljajući takve akcije postaješ jači. Naravno, s obzirom da je napredak u istima linearan, često ćeš naletiti na borbe inicirane pričom, i u njima se obično suočavaš sa bossovima koji su nešto zahtjevniji i traže upotrebu kakve takve taktike. Naravno, budeš li dovoljno grindao, i njih ćeš se lako rješiti. Priče se obično svode na ovo: ti si neki emo dječarac, nađeš neku jednako neodraslu balavurdiju od ispod 20 god s kojima kreneš u spašavanje svijeta. Kroz igru se tvoj lik iz neodlučnog mulca transformira u mladog ali odlučnog junaka koji je spreman pobijediti nekog uberjakog zločinca koji želi uništiti svijet zbog nepravde mu nekad nanesene. Tu ćeš avanturu doživjeti kroz neinteraktivne i loše napisane dijaloge te atraktivne CGI animacije koje se ne mogu prekinuti.
Iako ćeš od igre do igre naići na manje ili veće razlike, uglavnom je to to.
Što se tiče FF8 i FF10, također preporuka, ali da iste izbjegavaš u širokom krugu. Toliko glupu priču i nezanimljive likove ćeš rijetko gdje naći.
S obzirom da su to igre za emulatore, snaga kompjutera ti i nema prevelike veze sa time. Moja preporuka, skini SNES emu i FF6 (FF3 US verzija) i probaj. Koliko znam nisi neki graphic whore pa ti 16 bitna ne bi trebala toliko smetati. Ako ti se i ne svidi, lako pobrišeš tih 5mb. A i nećeš se namučiti da naštimaš emulator da proradi.