Ono, kad sve to pogledam, previše je gaming postao BIZNIS, ne jedna od formi izražavanja koju su momci programeri nekoć provodili. I nije to samo BUU STARIŠ, DO TOGA JE!1 nego NEZZ, neko činjenično stanje da je gaming.. plitak i mlak. I dosadan. Eto ;(
A mozda nisi nesto novo odigrao kako spada od devedes'prve. ;(
EDIT:
SMRT DUGIM POSTOM!Opet ce netko pickarat da je dug post. Jebite se. napisem za minutu i onda tek skuzim kad kliknem za pregled.

Nazalost, je u tome stvar. Staris i to je to. I TI SI BIO MLAD GAMER.
Vecina nas pamti konzole i igre iz ranijih godina jer nismo znali za bolje. Playstation = GT/Tekken/Crash/Final Fantasy/ISS bla. Svatko ima svoje serijale koji su im najnaj i koje pamti kao nesto predobro.
Ali ostari se. Nalaze se druge zanimacije u zivotu, stizu dodatne obaveze.(citaj: roditelji vise nece placat za IGRICE i moras zaradivat vlastite pare)
Najednom vise nemas 60-70 sati vremena da bi uzivao u nekoj igri kako spada. Gleda se svaka minuta praznog hoda, postajes kritican prema svemu sto trosi tvoje vrijeme. Jerbo, mentalitet je sad - ne samo da trosim svoje vrijeme, nego i svoje pare na to.
Durrrrr, nije dobro kao FF9, govno je! I takve stvari.
Ima dobrih rpg-ova na novim konzolama. Ima i friskih stvari.
Tales serijal, Disgaea serijal, Final Fantasy su nastavci.
Lost Odyssey, Eternal Sonata, Demons Souls, Valkyria Chronicles su friske stvari.
I nije stvar u KULTNOSTI. Stvar je u dostupnosti sad. Kao klinci, vecina nas je drkala po igrama, eventualno bili na jednom domacem forumu AKO smo imali pristup internetu i to je bilo to. Nitko nije bio izlozen internetovima u vecoj mjeri. I samim time "SMECE JE!!!1" stavovima.
Svatko ima svoje misljenje i svatko svoje misljenje izlaze na random forumima/sajtovima.
Problem:
25% tih ljudi cisto trolla.
25% su mutavci i najcesce nisu ni pipnuli igre po kojima pljuju, ili jednostavno previse ocekuju.
25% svrsava na bilo kakvu spomen njihove najdraze igre.
25 je mozda, MOZDA ozbiljno, informirano i objektivno.
Ne znam, primjer ti je recimo Final Fantasy XIII.
Ne znam sto su ljudi pobogu ocekivali. Losija od nekih FF nastavaka, da. Ali smece igra? Ne... LOL ... OMFG! Ima puno gorih.
A na internetovima ju popljuvali. Smece igra - najcesci komentar.
I u tome je stvar. Dostupne su ti recenzije, forumi, blogovi, traileri. Igra ce ti vec biti secirana i imat ces misljenje o njoj prije nego ju uopce odigras.
Ili, meni osobno nesto prestrasno - mehanicki spojleri. Kad ti opise sustav ili fintu na kojem se igra bazira u samoj recenziji.
Realno gledano, upravo zbog takvih stvari su igre u mladosti imale kakti vecu car. Sam si otkrivao sve.
Vecini nas ODRASLIH je skoro sve dostupno. Igre, knjige, filmovi, mjuza.
Pa nam prica nije dobra/logicna, jer smo dozivjeli nesto bolje u nekom filmu ili knjizi, primjer.
Ili cest slucaj, ne primjetis nesto lose u igri sve dok ti to netko drugi ne istakne i onda stavis +1 na njegov post il' nes tak.
Pa se pitaj koliko je tvog misljenja stvarno tvoje, a koliko pod utjecajem MASE S INTERNETOVA.