Ma mora jos taj Ryzen puno žganaca pojest da se iole priblizi i7 7700k u gejmingu, trenutno po interentu ima 100 vrsta razlicitih testova u gejmingu, uglavnom puno je vise onih gdje Ryzen osjetno zaostaje, eto mali info oko diskusije "Hardware unboxed" i "Joker-a"
klikCak i u MAFIA 3 koja je ultra CPU heavy igra i7700k vodi protiv Ryzena i to dobro, tako da je i dalje a ostat ce jos barem koju godinu i7 4/8, visina takta, jacina IPC-a best bet, i sa tom snagom bez problema šišaju spore 8 core i njihovu razliku sa vise jezgri u svim cpu heavy igrama na pouzdanim kanalima.
Cekam youtubere da potvrde ovo sta pricam, trebalo bi do ponedeljka biti svega na youtubeu i sa postavkama u igrama i na vise rezolucija i side to side usporedbe sa konkurencijom.
Neznam sta je sa Digital Foundry-em i njihovom recenzijom, oni su imali zanimljive video uratke

Da ne pricam oko masu neoptimizacija i Bug-ova, od problema sa brzom memorijom
klik, problemi sa boostom, u gejmingu se SMT mora gasit kao i jos neke postavke, ovi sa BUG.hr nisu ni uspjeli napravit recenziju zbog problema
klikSve je to jos nezrelo poprilicno i na silu izbaceno prije vremena, na maticnim plocama je ostalo jos dosta posla oko optimizacije...
Sa moje strane, ja sam sebi danas narucio i7 7700k (2850kn Uzi shop) i MSI Z270 Gaming M7 (2100kn Svijet medija, cijenu sam dogovorio da mi spuste preko mejla i odobrili su), za ono kaj treba meni i 90 posto korisnika osjetno bolji izbor od musicavih i gaming weak Ryzena, a neznam kaj tocno ti procesori nemogu odrendat brzo kome bas zatreba, a ove Ryzene nek kupuju renderasi i profi korisnici koji ce te jezgre upogonit u pravom alatu, ovak nevidim koristi od toga osim za kurcenje po forumima sa Cinebenchom i CPU-z benchmarkom.