jesu njesra naspram zasebnih zvucnih,al dal tebe koci zvucna ili zvucnici?
Ne koci me nista :)
integrirana zvucna:
-Allen & Heath Xone 53- manjak bass-a, slabo izrazeni srednji tonovi
-Logitech Z-2300- bass se da sredit postelavanjem, ali mu ipak fali dubine, previse je suh, srednji su nikakvi
Creative live (nekih 150tak kuna je)
-sluje-puno bolje izrazen bass, dobri srednji i visoki, ali su ovaj puta visoki izrazeni
-logi-bass izvrstan kada se postela (na zvucnicima, jer logitec opcenito pici na bass), ima dubinu i srednji su ujednaceni.
Esi Waveterminal 192X
-prica za sebe, jede sve kartice u tom rangu.
U biti ti je audio sustav jak onoliko koliko ti je najjeftinija komponenta jaka/kvalitetna.
Ako utucas 10k kn za hi-fi sistem i to sve prikljucis na integrusu imas falus (ista stvar i za sve zvucnike iznad 1000kn)
Ok se to cuje, i mogu se gledat filmovi, slusat kezual mjuza i tako to, ali ne iskoristavas puni potencijal zvucnika, za to su ti onda dovoljni i neki ms-ovi :)
Ja sam se skoro rasplakao kad je frend uzeo logitech z-5500 i to spojio na integriranu zvucnu od gigabyte p35ds3L

(po meni jedna od gorih integrusa)
Ali opet se sve krece oko toga sto covjek zeli, Noda je zadovoljan kvalitetom svojih zvucnika/zvucne i vise ocekuje od procesora nego od zvucnika, kod mene je obrnuto. imam E4500 kojeg sam uspio dogurati do 3,2ghz, ali skuzio da ga ne koristim i vratio na default (pogotovo sada kada imam koma net i malo mjesta, jednostavno ne mogu nist pametno igrat). Tak da ono, sve je stvar u ukusu i potrebama.
Meni nema vece uzivancije nego piknut zvucnike u neki kvalitetan izvor (pickica ne mislim na tvoj šupak ;D ), pustit audio cd i chilat