Biveru, post ti pola ima smisla pola nema. Neke utakmice klasificiraš kao s(p)retne, a ubiti smo ubijali u njima.
Nemreš mi govorit da je samo Šuker trpao, kada je tu bilo Jarnija, Asanovića, Bokšića, Vlaovića koje se koristilo baš kada bi se pritislo Bobana i Prosinečkog, danas toga više nema da kad zakaže 9 igrača da uvijek dva iznesu utakmicu, a prije je toga bilo.
Ja znam kolko ti pratiš nogomet i znam cijenit tvoje postove, ali često sadrže (pogrešno shvaćanje nogometne igre) glupost. Eto bar ja tako vidim to.
ti reci kaj god hoćeš, a ja ću i dalje ostat pri tome da smo mi bili dosta podređena momčad većinu utakmica. jednu, dvije, tri, pet prilika bi imali i to bi šuker zabio. na to smo pobjeđivali.
šuker je odigrao 69 utakmica za repku i zabio 45 golova. od toga, pazi, u posljednjih 19 utakmica zabio je 4 gola, svi nevažni. što će reći da je do 50. utakmice imao skoro 1 gol po tekmi prosjek. tko ne bi bio najbolji na svijetu s takvim napadačem. danas možda pet šest igrača u cijelom svijetu imaju taj skor.
dakle, sad kad smo riješili enigmu naših pobjeda, bacimo se na igru. odi na youtube. tamo imaš sve važnije utakmice reprezentacije. konkretno, pogledaj si svjetsko prvenstvo 1998. posebice utakmice s njemačkom i nizozemskom. tu je savršeno do izražaja došla naša igra u to vrijeme. bunker, šuker zabija, bunker i kontre, ispucavanje lopti, panično branjenje. jednostavno, nismo igrali kontrolirano i oslanjali smo se na jedan dva bljeska odličnih igrača koje smo imali.
a onda pogledaj utakmicu s njemačkom na euru 2008. doktorska disertacija u kontroli igre. doduše ne kao što to radi barca, ali igrali smo stvarno dobro, a nijemci nisu vidjeli loptu većinu tekme. bili su treći na kraju. mi smo ispali.
poanta cijele priče je ta da ljudi previše romantiziraju šukera i ekipu, a previše pljuju po ovim fenomenalnim dečkima kad odigraju pazi 1:1 s norveškom. u prijateljskoj utakmici. ko da smo mi 10-struki osvajači svjetskih prvenstava a norveška malta. ono, naravno, nitko se ne želi ozlijedit, nitko se ne želi umorit, pa sve repke gube prije velikog natjecanja. portugal je spušio od turske 3:1, a mi smo turke rastavili u prvoj tekmi. nijemci od švicarske prije par tjedana primili 5 golova. valjda su tri puta u povijesti primili pet golova. jebiga, nekad je dobar dan i zabiješ sve što pukneš, nekad protivnik ima ludog golmana.
ali činjenica pri kojoj stojim - ova ekipa je jednaka, ako ne i bolja od zlatne generacije. ne po igračima, nego po igri, skoru, dominaciji koja traje već 5-6 godina. razdvaja nas jedino taj šuker, frajer koji je uvijek zabio jedan gol. to ne kažem ja, kaže statistika. ja sam siguran da bi bili europski prvaci da smo na onom euru imali dudua da sam riješi turke

mora igrat isprve na ovom euru, dobar je mali i ne treba mu pet prilika za gol ko oliću i mandži.