Da, baš je ono n00b mode nasprem recimo FFX, tu se slažemo, ali ne slažem se s tobom u vezi da je FF13 = FF10, wtf dude?

Recimo, par primjera. Svaki FF uvijek ide logikom da na kraju igre istražuješ s pomoću broda/aviona/kamiona da lutaš po svijetu. Ja sam evo upravo u tom dijelu s FF13 kod misija, i ne vidim poentu. Opet nemam slobodu istraživanja neku, da se vratim na stara mjesta, da neka vrata koja su zatvorena bila kad sam imao 2 sata gameplaya da odem sad i pokušam otvorit jer sam našao neki ključ. U svake starije FF igre si uvijek mogao tako lutat negdje u sredini i početku igre, skreneš pa te prikolju pa se vraćaš... Ne znam, nisam još do kraja FF13 pa možda će biti promjene, ali čisto sumnjam. :)
Uglavnom sam na nekom polju samo i to je to, ubijam monstere i eto ga... opet klikam X stalno, te držim gljivicu naprijed na kontroleru.

Balanas je također užasan. Jedni monsteri te 1 hitaju, pa onda isto tako boss battle. Bahamut te otkine za sekundu, dok poslije njega borba tipa s Alexandrom je LOL, ez mode. Isto ako zapnem kliknem dugme i otvorim mapu i vidim gdje se ide. Odigraj nešto tipa Chrono Cross. Pređi igru danas i počni je opet za pet dana, vidjet ćeš da nećeš znat gdje se ide. To je poenta rpga.
Gdje su mini igre? Svaki FF sadržio je nešto, tipa karte u FF8, Chocobo digging u FF9, itd. Ovdje pak cijeli game nema ništa. Nema gradova, nikad nisi imao mogućnost da šetaš po par sati okolo u gradu i klikaš po kutovima ili tražiš neke chest. Linearno sve... upm. Ne znam, možda da se igra ne zove FF i da neki naziv ima drugi, mogla bi proći kao prosječni rpg ali FF13 nije FF, imho. Za tu 13-2 frend veli da je već bolja. Da imaš neke fragmente koje skupljaš, da se baš moraš vraćat na stara mjesta jer si xy nabavio, itd. Liči na igru.

Naravno da se isplati nekima ali meni ne, jer ja pratim dan i noć popuste i akcije, te eBay/Amazon deals. :P Većinom abjuzam PS+ akcije i uzimam igre, ali FFX planiram vjerovatno uzet novu na zavvi ako je bude, jer je najmanja cijena, ali mislim da će za par mjeseci to opasti još više. Upratio sam na base.com da je oko 20funti, ali opet čekat ću dok opadne do 15tak. Ono, imam 60tak igara na PS3, nije mi hića.