Fate/Zero
Rider i Waver su definitivno naj likovi u seriji, a i Caster i Ryuunosuke su mi isto bili jako simpatični u onoj njihovoj krvožednosti i ludilu.
Berserker je također imao odličnih momenata.
A i Kirei.
Iako sam objema sezonama dao 10/10, prva sezona je uistinu bolja.
Kiritsugu...
Iskreno, lijepo je i rijetkost u današnje vrijeme imati zrelijeg glavnog lika (koji je k tome i otac) u animeu, i je, bio je kul, makar sam se već kroz dosta naslova nasitio te filozofije "ubijanje za opće dobro svijeta i preuzimanje grijeha na sebe". :rolajz
Također, jel ti Japanci baš u svakom fantastičnom (u smislu da ima magiju, vanzemaljce, vampire, jednoroge, itd...) animeu moraju imati neko uništenje svijeta na kraju, krvavo nebo, pustoš...
I možda je ovo samo perspektiva mene kao zapadnjaka, ali preko 80% likova u F/Z-u su mi u svoj toj ozbiljnosti oko tog rata bili više smiješni nego, well, ozbiljni.
I Gilgamesh je totalno zasran.
Jako rijetko dislajkam arogantne likove (dapače, one tipične plavokose europske plemkinje s uvojcima koje se smiju onako OHOHOHOHOHOOOO!!!!! s rukom preko usta su mi gotovo uvijek simpatičnije u usporedbi s japanskim yamato nadeshiko drocama s katanama), ali Gilgamesh je stvarno ekstrem i to u lošem smislu, toliko da mi se ne da ni pojašnjavati zašto.