Naletih na par animea koja obavezno moram preporucit.
Kino's Journey(alt title: Kino no Tabi)Radnja se vrti oko Kino, koja putuje svijetom na svojem vjernom motorradu Hermesu.
Motorrad jer motor govori, i izgleda da to nikome nije cudno.
Kino po pravilu u svakoj zemlji ostaje samo 3 dana, i zatim nastavlja dalje bez obzira na sve.
Uglavnom, svaka od 13 epizoda je prica i tema za sebe. Vec prva epizoda, u Land of Visible Pain me zakacila.
Kino's Journey sam odgledao u komadu, sto vec dugo nisam napravio.
Kino's Journey ima i prequel seriju,
Kino's Journey: Life Goes On i film
Kino's Journey: The Land of Sickness -For You-.
Prequel je izasao nakon originalne serije, pa je preporuceno prvo gledati originalnu seriju, pa zatim Life Goes On, jer objasnjava neke stvari koje su spomenute u originalnoj seriji. Land of Sickness je zapravo jedna dodatna epizoda.
Inace, redatelj svega vezanog uz Kino je Ryutaro Nakamura, koji je radio i na Serial Experiments Lain, pa je ugodaj isti, ali ne toliko nadrealan.
Uglavnom, ogromni

i obavezno stivo za sve.
Baccano!Ovo sam skinuo random, cisto jer sam procitao par sitnica koje su me zainteresirale.
I opet naletio na nesto sto sam u komadu odgledao.
Baccano je talijanska rijec, koja bi prevedeno znacila buka/zbrka.
Takoder 13(prekratkih

((( ) epizoda, radnja serije ide od 1711. to 2002., ali vecina radnje se zbiva tijekom 1930-ih za vrijeme prohibicije u Americi, kad su mafijaski ratovi harali na sve strane.
Radnja prati vise naizgled nepovezanih likova i radnji koje se medusobno ispreplicu i utjecu jedni na druge.
Serija sama po sebi nema jedan cvrsto definirani glavni lik, vec je podjednaki fokus na nekoliko likova.
Nekoliko = oko 20-ak, nisam brojao tocno. :fucka:
Makar bih kao najvecu zamjerku imao kratkocu serije, ipak me je cisto zadivilo kako su u samo 13 epizoda uspjeli natrpati toliko karizmaticnih likova i ucinili pricu toliko zaraznom.
Ne zelim spojlati ni mrvicu o prici ili likovima jer je to najveci adut serije, ali garantiram da ce svatko pronaci nesto za sebe u ovome.