Ajde, da i ja prestanem lurkat tu.
Što se Death Note-a tice, preporucujem mangu, ne anime. Manga je bila odlicna sve do zadnjih par chaptera.
Autor nije kriv što je anime unakažen.
Ali definitivno nije znao kako završit pricu, so he did it in the most lame way possible.
@Yuri:
A što se Geass-a tice, odlican anime, i spada u DN žanr.
Nekužim što toliko to poričeš.
DeS-u se svidio Geass, nevidim niki veliki "fanboyizam", i smatram da ti je ljepo objasnio sve.
I mislim da bi sve bilo ljepše da se ti manje "hejterski" ponašaš, i nemožeš rec nikome "joj nemoj gledat to NIJE DOBRO"
možda nije dobro tebi, ne znaci da se to nekom drugom nece svidjet - mislim kad smo vec tu kod nabacivanja ukusa.
"Durrr, osvojit cu svijet sa svojom mocnom vojskom pobunjenika hurrr! O ne, jedna(!) random smetnja se pojavila, sto cemo sad?!"
Miles Vorkosigan (
iz knjiga) je, a recimo onako ukratko i laicki pobjedio neprijatelje IMAGINARNOM vojskom, i blefiranjem

A Lelouch si je bar našao koga može manipulirat, i to sve također uvjek ima prepreke.
Nebi bilo radnje da nema prepreka.
Bilo bi samo "došao i pobjedio i kraj". Da Raito nije imao prepreke, nebi bilo niti cjeli 1 volume Death Note-a XD
A "brainless" zabava? Odi MOLIM TE pogledaj Puni Puni Poemi i proširi svoje horizonte.
EDIT: skužila sam da si spominjao još "produkcijsku kucu" u uspoređivanju o0 iako nekužim što to ima veze sa time.
Mislim, isto kao što si naveo "porducirali su CG i Gundam" ja to tako mogu rec, Sunrise je producirao i "Scryed" i producirao i anime po "Tales of abyss" RPG igri, te Outlaw Star, INUYASHU, GINTAMU, Mai-Hime, Kurokami, COWBOY BEBOP, ETC. produkcijska kuca, neznaci odma da su animei isti...
--------
No da se dalje neprepirem.
Za Death Note fanove, toplo preporucujem Code Geass. ( i to ne samo ja, nego eto, slobodno
provjerite Death Note na MAL-u i procitajte rec-ove)
-------
I kad smo vec kod drama, paranormalnih moci, i naravno dobrih animea,
želim natjerat ljude da idu gledat
Darker Than Black i
Phantom~
te
Kara no Kyoukai (serijal od 7 filmova)