Ipak su očekivanja bila malo previsoka. Nekako sam očekivao da će suradnja Snydera i Nolana iskristalizirati film u rangu Nolanovih Batmana, ali ipak je daleko od te klase. Neke stvari u filmu su mi fenomenalno sjele kao objašnjenje postojanja kriptonaca i samog Kal-Ela te cijelkupan plot, no nekako mi je akcija zakazala i još nešto, ali nemogu dokučit što točno. Antagonista u vidu generala Zoda mi nikako nije sjeo, makar mi je Michael Shannon drag glumac. Dušbegast totalno i nimalo uvjerljiv. Roditelji po krvi i Clarkovi "usvojitelji" su odlično pogođeni i tu sam dosta zadovoljan. Znam da nisu mogli drugačije snimit, ali scene akcije su dosta loše barem po mojem ukusu, jer me nekako nervoziralo to konstantno kretanje po xy osi u svim smjerovima ikad u supersoničnoj brzini, nije to moja šalica čaja. CGI je odličan u svakom pogledu, ali i pomalo pretjeran. To su moje jedine zamjerke i dojam da nešto u filmu fali. Osvojio me humorom (ima par jako lajkabilnih scena), u mirnim djelovima atmosferom, glavnim (Henry Cavill fantastično odglumio čeličnjaka) i ostalim glumcima izuzev antagonista Zoda. Napravio je finu podlogu za daljne filmove, ali nadam se u budućnosti malo manje Michael Bay predloška. Drago mi je da nisam ostao razočaran s obzirom na prevelika očekivanja. Cinestar nije utjecao na ukupan dojam.
8 aka Osam.