Evo, sad kad sam i The Pacific pogledao, da malo proanaliziram i usporedim.
Kao prvo, obje serije su odlične. Iako je jedna od njih ipak malo bolja. Da, i kod mene je Band of Brothers prevagnuo. U Pacificu se jednostavno nije osjećala ta povezanost među likovima, i u odnosu a BoB ima puno više rendom likova, a puno manje onih o kojima nešto i znamo. Nisu jednostavno toliko zanimljive osobnosti. U BoB sam skoro zaplakao kad su Toyeu i Gurnereu raznijeli noge, dok ovdje to i nije bio slučaj. Bilo me briga za možda 4-5 likova kroz cijelu seriju. Nezz, glupo mi je bilo da je Leckie kroz cijela 3 dijela (7, 8, 9) nije niti spomenut. Znam da je bio u bolnici, ali da su ubacili bar jedan kadar njega kako sluša ratne vijesti na radiju ili neš slično, zadovoljniji bih bio. Nezz zaš je Coletu falilo akcije, ali po meni je je bilo jednako, možda i više nego u BoB. To je čistokrvna akcija, no BoB je jedino možda više vremena proveo na samom ratištu, iako nije bilo akcije. Rekao bih da je Pacific čak i brutalniji nego BoB, primarno zbog onog ubijanja djece pred kraj. S obzirom na to što sam pročitao na netu, vrlo je velika povijesna točnost bitaka i svega toga. Sviđa mi se ideja da na početku svake epizode daju 2-3 minute intjervjua sa WW2 veteranima i kad imaš njihove riječi na umu kroz epizodu, sve je tako... potpunije. Sve u svemu, kada bih išao u detalje ocjenjivati, zbrajati pluseve i minuse, ovakva je situacija:
Band of Brothers: 9.3
The Pacific: 8.8
Apsolutna preporuka svima za obje serije!