Planet of the Vampires (1965) 
SF/Horror. Iz 65'.
Posada super spejsšipa kruzi oko nepoznatog planeta s kojeg su primili neke signale, očito od inteligentnog oblika života!
Dok kruže oko planeta i ne rade ništa, iznenada ih neka SILA s planeta povuče snagom od više od 40 gravitacija!
Posada preživi, no čim slete počnu se međusobno mlatiti, izgube razum, TUKU SE. Neki dođu sebi i shvate kao, wtf pa onda traže ostatak posade kojemu valja pomoći. Neki se tako mlate i ovi ih spase, dok su se drugi pomlatili do SMRTI...
/
Generalno dosadan film, ponajprije zbog loših glumaca, duba i blesave priče. Ono gdje film sjaji su pojedinačne ideje, generalni izgled i finalni twist koji mi se baš svidio.
Nije baš za neku preporuku, al jedna zanimljivost. Fillm je, kaže internet, poslužio kao inspiracija za Aliena. Setting je doduše identičan, dakle slete na nepoznati planet i onda ćććudnoooo.
Sam planet izgleda ko mirniji dio Venere, znači ono stijene, magla i lava. To je super. Sve ostalo je malo bezveznjikavo, likovi su totalno nepamtljivi i nebitni, i osim kažem, par tih svijetlih trenutaka i ino, film je flah.
Režija skeri scena je totalno horor đir s onim naglim zumovima/odzumima. Ako netko pogleda neka kaže što misli o kraju. (koji je meni zapravo dosta dobar s obzirom na ostatak)