Lost Horizon (1937)Svi filmovi koji imaju premisu ''moramo sletjeti u zemlju gdje čovjek još nije kročio...'' su mi genijalni. Jednostavno ih volim.

Lost Horizon je, bez obzira na ovo gore, jedan jebeno dobar film. Rijetko kad se usuđujem to reći, al mislim da je ovo jako dobro režirano. Ideja je također dosta dobra i razrađena.
Usred rata i groznih zbivanja, tih nekoliko ljudi ajmo reći nesretnim slučajem završe u toj izoliranoj dolini negdje u Tibetu. Tamo vlada pravi raj; nema sukoba, nema zločina, ljudi žive i po 200 godina u harmoniji i skladu. Okruženi su planinama i okrutnim okolišem tako da ih nitko ne posjećuje, ali nitko ni ne odlazi. Iako su se našli, praktički u raju i to 'bez kvake' (osim što ne mogu otići), svim pridošlicama je normalno, primarno otići što prije...
Super je to sve razrađeno i predstavljeno. U biti je to ono filozofsko pitanje, želi li zapravo ijedan čovjek utopiju, može li bez sukoba i blabla. Možda je malo predug film (132 min), al definitivno vrijedi gledanja. Kraj jako zadovoljavajući, volim kad mi kraj filma 'sjedne' ko ovaj.
The Chaser (2008)
Chugyeogja (original title)Korejski krimi-triler!
Dosta dobar, btw. Nije parodičan sam po sebi (ko što često njihovi filmovi znaju biti), surov je i mračan. Zapravo skroz oke film za rendom pogledat na telki. I nije toliko krimi koliko čista drama/triler.