Casshern (2004)
Budućnost, nakon pedesetogodišnjeg rata između Europe i Istočne federacije koji je završio pobjedom Istočnjaka, svijet je ostao u postapokaliptičnom stanju. U Zoni 7, koja je mjesto radnje, izbija pobunjenička kriza. Za to vrijeme, Dr. Azumi radi na neo-ćelijama pomoću kojih bi se trebao moći proizvesti bilo koji ljudski organ i možda čak oživjeti i mrtve...
Film koji istovremeno i volim i mrzim. Svidilo mi se dosta stvari, veoma zanimljiva radnja, film koji nas navodi na razmišljanje o ljudskoj prirodi i budućnosti, film jedinstvenog stila i umjetničkog izražaja. Međutim, nisu mi se svidjele pojedine rupe u radnji i na momente ona standardna anime preseravanja koja sam uvijek mrzio u Japanskim igrama i filmovima. Ipak, sve u svemu poseban film koji vrijedi pogledati.
7,5Goemon (2009)
Počeo je kao japanska verzija Robin Hooda o Goemonu - kralju lopova koji krade od bogatih i daje siromašnim ali nastavio se kao prava samurajska priča o borbi za moć i osveti.
Zanimljiva je radnja, dobri su glumci, CGI efekti su vrhunski (kao u 300), akcija je solidna, međutim film sebe ne doživljava ozbiljno i teško mi je probavit japanska pretjerivanja kada čovjek skoči 50m u zrak, kada trči brzo kao gepard ili kada izbjegava metke kao da su strijele... I ovako je dobar i zabavan film ali šteta zbog potencijala jer mogao je biti epski samurajski film kojem bih se iznova vraćao međutim ostat će kao jednokratna zabava.
7,5