The Dark Knight
Film za koji sam ove godine bio možda najviše zagrijan je... Pa reći ću samo da mi nije ispao kao neko remek-djelo, vrijedno onako visokog mjesta na IMDb-u. Nije da sam pogledao sve filmove koji su na vrhu te ljestvice, ali svaki od tih filmova mora biti nešto nesvakidašnje i predobro. Mračni vitez mi onak, nije skoro bio ni zabavan i da je trajao imalo duže, popizdio bih. Lik kojeg sam najviše čekao da se pojavi je, naravno, taj famozni Joker. I za njega mogu reći da mi nije bio neki mamojeben lik; eventualno su mi bile kul njegove konverzacije s Batmanom i Dentom (oni dijelovi kad sebe prikazuje kao ne onog pravog zločinca u Gothamu) i to što je odavao dojam bolesnije osobe od Jokera kojeg je utjelovio Nicholson. Svidjela mi se i ona scena kad Dent otme pištolj onome u sudnici, te sve scene gdje se pojavio Fox (šta ću, Freeman mi je dosad rulao u svakom filmu) - sve, osim one kad Brusu savjetuje da pročita upute, to mi je bila malo Bondovski, tj. Q-ovski. Dalje, Betmenov glas... OK je ako je nešto dublji, ali ono je očito bilo neko blago izdrkavanje. Bilo mi smiješno, kao i Bat-bike (kako se već zove). Betmobil je ispao previše tenkovski i ne onoliko aerodinamično kao u Burtonovoj varijanti (Keaton mi je još uvijek onaj pravi Batman) što junaku koji se temelji na letećem sisavcu baš i ne pristaje. Da ne bi bilo zabune, niti mi je Batman neki omiljeni junak, niti smatram da je Batmobile, u bilo kojem obliku, kul vozilo. Da se sjetim šta mi je još bilo dobro... Npr. kad Joker prepričava kako je dobio ožiljke i scena s trajektima.
Uglavnom, nemrem reći da je film loš, al' da mi se svidio i da ga mogu preporučit'.. Teško. =(