Ovaj post vjerojatno sadrži spoilere, tak da ono, nemojte čitat ak planirate gledat (a nemojte) il vas je briga za to.
explain :syzygy:
Dosta stvari ne drži vodu. Kakav je to retardirani dizajn svemirskog broda isuse? Ne mislim izvana nego iznutra. U cijelom filmu je postojo jedan normalan hodnik valjda. Sve ostalo su ventilacije i nešto što liči na kanalizaciju. Pola vremena uopće ne kužim gdje se tko kreće. Trče ovaj glavni lik i onaj kojeg je našo (jedan od prvih, jel). I cijelo vrijeme izgleda kao da trče u istom smjeru i sve to, a onda su odjednom razdvojeni nekim staklom, svaki u drukčijoj prostoriji i ovog drugog lika napadnu čudovišta. Isto tak, ono jednom glavni lik trči po nekakvom hodniku, zapne za onu žicu i padne kroz vrata u prazan prostor. Zašto bi, kvragu, postojala ta vrata i taj prazan prostor? :b_ae:
Malo kasnije hoda po hodniku, uđe kroz neka vrata i odjednom je u nekakvom velikom metalnom spremniku koji je u velikoj prostoriji punoj takvih spremnika. I izgleda kao da su svi rendom nabacani. Al on je svejedno kroz neka vrata ušo u jedan od njih (al iz vanjske prostorije nekak).
Hrpa takvih gluposti kroz cijeli film.
Karakterizacija likova ne postoji. I čudni su i čudno se ponašaju. Zašto bi ona ženska na početku napadala glavnog (zaboravio sam svima imena već kolko su genijalno karakterizirani)? Na brodu je punom čudovišta. Okej, on će je usporavat i privlačit njih jer nije još naučio preživljavat na brodu. Ajd. Al ona je tamo već šest mjeseci. Koji joj je plan? Jednostavno preživjeti što dulje sama? Ne zna ni gdje se brod nalazi prostorno ni išta. Uostalom, od čega preživljava šest mjeseci? Od kukaca?
Temeljna ideja je okej, al nedovoljno iskorištena, priča je glupava, a mogla je bit bolja puno. Jedine dvije stvari koje su kakti objašnjene su nastanak tih čudovišta i kak je Gallo "došao na vlast". Nastanak čudovišta - ono što je ženska pričala, da su ljudi trebali nekak mutirat da se prilagode na taj novi planet, al su prerano mutirali njihovi geni pa su se prilagodili na život na brodu. Ha?

Ček, na kraju filma oni u kapsulama iziđu na površinu. I mogu normalno disat. A planet izgleda identično ko zemlja. Kopno kao na zemlji (trava, zelenilo, kamenje, bla) i voda. Jej. I nose sve biljke i životinje sa zemlje. Čemu se moraju prilagoditi? I kako su se prilagodili životu na brodu? Poružnili su i postali čudovišta? Isuste.
Zašto se Gallo uspavao? Kakav mu je to bio plan? Živjet će zauvijek u svemirskom brodu i biti kralj uspavanih ljudi? Jej!
I pazi. Čovječanstvo je slalo taj brod da koloniziraju planet. Zato su uspavali par desetaka tisuća ljudi, a cijelu brigu o svemu vode tri čovjeka? Bez nekakvog psihića ili većeg osiguranja, iako se to Pandorum ludilo već dogodilo u jednoj misiji? Al ne, zapravo, vjerojatno je bilo još posade. Kako je onda Gallo sve njih ubio/uspio uspavati sam?
Onaj indijanac il štajeveć jednom rukom drži onaj most i to nekih pet minuta isusati. :b_wildy:
Elijenima treba pecto uboda bilo čim bilo gdje tek da osjete išta, a onda još tolko da umru. Ali onaj fejzor il štaveć što ide na ruku jednim "metkom" ubija. Al lik ga tijekom filma iskoristi tri puta negdje. Zašto?
Razgovori su... ne znam, debilni i totalno tipični.
Snimano je čudno isto. Kao da su loše napravili elijene pa svaki put kad ih prikažu tresu kameru i izmjenjuju kadrove pecto po sekundi. Okej, to mi tolko i ne smeta kolko ostatak, al retardirano je.
Nije strašan uopće. A ni atmosfera nije tolko dobra.
Al znao sam da je tebi i zapiju dobar. :b_ae: