Jučer sam si baš dao oduška pa sam pogledao par filmova:
The grapes of wrath 1940Tom(Hanry Fonda) se vraća u svoj kraj nakon što je odslužio dio kazne za ubojstvo i sada je pod uvjetnom kaznom. Uviđa da se ništa nije promjenilo na bolje i skupa sa bratom i majkom odlučuje krenuti trbuhom za kruhom na skroz drugi kraj Amerike...
Film koji odlično dočarava čovjekovu borbu za opstankom i veliku depresiju koja je harala Amerikom. Film traje dva sata i time nimalo ne gubi na dinamici. Ne znam, ali nekako su me baš počeli privlačiti ti stariji filmovi. A ima se šta za pogledati. Topla preporuka svima.
Ocjena: 8/10
Get the Gringo 2012Gringo(Mel Gibson) završava u meksičkom zatvoru nakon policijske potjere. No to nije tipični zatvor već nekakav zatvoreni gradić u kojem zatvorenici imaju dosta slobode. Neki naravno i više od ostalih.
Prvi dio filma prolazi u upoznavanju i prilagođavanju Gringa sa ostalim stanovnicima gradića. Tu su najbitniji jedan klinac i njegova majka koji s vremenom postaju Gringovi saveznici.
U igri je 2 000 000 dolara i Gringo kreće u akciju u što se drugi dio filma i pretvara. Baš onako totalna jurnjava i pucačina. \

/
Dobar film, nema šta. Mel Gibson rula i šteta je što ovaj film neće ići u kina.
Ocjena: 7.5/10Abraham Lincoln vs. Zombies 2012Film započinje sa scenom pokolja u šumi i mislio sam si da ću ugasiti film nakon desetak minuta... Kad ono, zajeb!

Abraham Lincoln saznaje da se tokom građanskog rata počinju događati čudne i nemoguće stvari i ide se sam uvjeriti u istinitost svih tih priča. I zbilja, zombiji su svuda oko Lincolna i njegovih većinom mlađih i odvažnih pomagača u borbi sa Zombijima. S vremenom se u priču uključuju i neke dame

Inače izbjegavam filmove sa pokoljem zombija i sličnim stvarima, ali ovo je bilo zabavno i kvalitetno odrađeno.
Kada se pogleda budžet filma od svega 150 000 dolara i kada se vidi kako je film snimljen i da su svi dali sve od sebe, film zaslužuje čistu sedmicu.
Ocjena: 7/10