Glup si ixy.
Jer nije poanta u RAZINAMA SNA. glavna poanta je njegova veza sa ženom, a cijeli film i radnja je mašina koja vodi prema njegovom oslobođenju od nje, a on je djelomično kriv za njenu smrt. A sama činjenica da mi ne znamo sa 100% jel on sanja il ne nije ni tolko bitna.
Davno sam gledao, pa se ne sjećam baš tih djelova konkretno, ali možeš li me podsjetiti na neke... kotačiće

te mašine koja vodi toj radnji s ženom mu. Mislim, sjećam se da dok sam gledao mi je to prolazilo kroz glavu, ali jednostavno u ničemu nije bilo SIMBOLIČNO ili direktno posvećeno tomu. Mislim da je Mile bio davno govorio simbilici imena, ali i ta teorijica je jednostavno.. zanemariva ili nešto. Baš poput zadnje scene kako se meni čini. Ono, kul je, poput nekog easter egga, neki bonus za ljubitelje filma, ali ništa konkretno nije napravljeno od toga.
Mislim, i dalje film rula, možda čak i jest kompleksan radi te.. iluzije kompleksnosti.

Jest da je samo ogledni primjer, ali često se vodi rasprava oko filma pa ono. IMA TU NEŠTO.
I inače nisam jedan od onih STARI MOJ,, KAD POGLEDAŠ OVO ljudi, ali jesi li gledao Mulholland Drive? Recimo meni je to ono, možda NAJBOLJE IKAD, baš radi te kompleksnosti. Apsolutno svaki dio filma je povezano na neki način s čitavom cjelinom filma, kao jedno fino tkanje.

Pod to ne uračunavam samo priču, nego i režiju, stil i tako. Pored toga, tako je intenzivan i atmosferičan i ne znam, kad sam ga pogledao bio sam ZABEZEKNUT odličnošću filma.
I ovo što Sinđir kaže je primjer kompleksnosti priče. Film kroz svoj jezik može biti i na drugačije načine >kompleksniji<.
btw, nisam pogledao BS, ali baš mi se gleda sad kad si spomenuo

ako se skine do večeras pogledam,,,