Hemingway & GellhornKad sam vidio da film traje dva i pol sata izgubio sam volju za gledanjem. Ali... Dvoje glumaca u glavnim ulogama(Nicole kidman i Clive Owen) su toliko savršeno odglumili i nosili film da je to neopisivo.

Kemija među njima je bila nevjerojatna.

Još je nekoliko poznatih glumaca imalo manje uloge u ovom televizijskom filmu nevjerojatno visokog buđeta. 19 500 000 dolara za televizijski film je ultra velik novac.
Sama priča prati život Ernesta Hemingwaya i ratne reporterke Marte Gellhorn.
Scenarij je bio odličan i moram reći da ga režiser nije do kraja iskoristio. Da nije bilo onako dojmljive izvedbe glavnih glumaca bio bi to još jedan promašaj od filma.
Ovako moram priznati da sam jako zadovoljan viđenim.
Ocjena: 7/10 PrometheusAjde da sam i ja napokon pogledao ovaj film. Intrigantna uvodna scena filma popračena je fenomenalnom glazbenom podlogom. Za glazbu u filmu pobrinuo se Mark Streitenfeild(zanat je naučio kod Hansa nenadjebivog Zimmera).

Što reći o samom filmu, a da već nije rečeno?

Mnogi su kritizirali film i Ridleya Scotta. Zašto? Čemu to? Mislim, ok... Nije da je film remek djelo. Ali, brate mili. Kakvi su sve isprdci snimani zadnjih godina(i to od renomiranih filmaša).

Film je stvarno odlično snimljen. Nema nikakvog suvišnog i praznog hoda. Uvod je malo sporiji. Ali nakon prvih dvadesetak minuta kreće akcija i interesantan dio filma koji me prikovao za stolicu.
Dalo bi se sada cjepidlačiti i tražiti neke glupe mane ovom upečatljivom filmu. Ali neću jer nema potrebe.
Kraj filma nekako daje do znanja da će biti novog nastavka. I neka. Ako bude ovako dobar kao ovaj.
Charlize Theron je prezgodna. Mislim, može li ona u bilo kojem izdanju(osim u filmu Monster) biti neprivlačna?

Fassbender je ponovno oduševio lakoćom svoje glumačke izvedbe.
Ocjena: 8/10