nezz, jel ovaj Niskarasraman gleda samo kvalitetne filmove pa ih hvali ili mu se sviđa svaki mogući film
Ovo drugo je ja bi reko.
Enivej.
Silent Hill: Revelation 3D (2012)Silent Hill. Ja fanboy. Kino. 3D. Nahajpanost. Ok.
Ukratko, film je smeće. Nemojte ga ići gledati u kino. Isplati se sačekati i doma pogledati neki kvalitetan rip. 3D je ionako zakurac, iako ovdje donekle i funkcionira. Ima dosta tih Z os dijelova koji su kul, ali općenito je cijeli 3D smeće tako da ga ni po meni solidan SH 3D ne čini nešto boljim.
No! Kakav je film?
Smećast. Eto kakav.
SPOJLERI U NASTAVKU ALI REALNO BOLI VAS KURAC JER ILI ZNATE PRIČU KOJA JE GOTOVO IDENTIČNA ONOJ U SH 3 ILI VAS NE ZANIMA AL SVAKAKO NIŠTA NE PROPUŠTATE AKO ČITATE DALJE JER JE FILM IONAKO JEBENO SMEĆENepriča ide ovako;
Dakle Heather, iz SH 3 sa starim (koji je živ!) dolaze u neki gradić. Ustanovljeno je da se neprestano seljakaju, da ona ima čudne noćne more itd. Staroga joj otmu ljudi iz Reda Valtiela kako bi nju namamili u Silent Hill. Ona mora doći svojevoljno pa zato nisu jednostavno oteli nju. Heather, iako joj je stari to izričito zabranio, ide u Silent Hill sa mladićem kojeg je netom upoznala. Uz neke sitne twistove koji to nisu, Heather dolazi do svetišta gdje pronalazi oca i ubije main bad guya. Girla. Monstera koji izgleda najlošije od svih (iakoi dalje izgleda dosta dobro)
Dobre stvari filma su mjuza - iako je prenaglašena u nekim dijelovima što ubija scene. Svijet Silent Hilla i tame je tako jebeno napravljen da za to nemam riječi. Možda prerijetko imamo prilike gledati ovako kvalitetno rađene dark stvari pa mi je zato super. Monsteri, noćne more, znate već što čini SH - napravljeno je toliko dobro da je stvarno užitak to gledati. Mračno, groteskno, jezivo... taj dio je jeben.
Ono što ne funkcionira je priča. Nema je. Film je tako jebeno dosadan i za nijednog lika nas nije briga i tu je osnovni problem. Jer, ovo je horor. Ne funkcionira imati brutalna ubijanja i prestrašene likove za koje nas boli ona stvar. Jednostavno, sve je ravno. Ništa se ne događa u filmu.
Ne znam puno o scenaristici ali ono što znam mi je cijelo vrijeme vrištalo ne ne ne. Ima toliko scena bez kojih film može funkcionirati (što znači da su nepotrebne i da opterećuju flow). A upravo te, nepotrebne scene su ono na čemu se temelji cijeli film. Na monsterima. Bizarnostima. Vonabi strahu. Što bi bilo super da nije ovako rendom. Ovako je to hrpa nabacanih elemenata koji će razveseliti fenbojeve i tu i tamo neke pojedince. Pričom i načinom na koji je ispričana nitko neće biti zadovoljan. Jednostavno se ništa ne događa u filmu. Ne znam kako drugačije to opisati.
Jako sam razočaran. Nisam očekivao neku turbo genijalnost ali nakon prvog dijela koji je isto malo bedast ali oke, drag mi je bio. Očekivao da će drugi biti... bolji.
Teško da film može nekoga uvući u svoju atmosferu koja se gradi oko ničega. U igri je odličan taj efekt samoće i lutanja i istraživanja itd. U filmu to nije dobro. Zamorno je i pažnja opada. Da ne govorim o ekspoziciji radnje na razini Bore Leeja. Neugodno mi je bilo, doslovno.
KRAJ SPOJLERA KOJI TO NISU ILI JESU (?),,,,NEŠTO POSTOJI,,,,,,tl dr;
Smeće od filma s jako dobrim monsterima i lokacijama.