ako je gotovo negledljivo onda znači da je bar malo gledljivo, što bi značilo da je film na krajnjim granicama pozitive. što je ~50% ili 5/10. 
Pa baš to.
Neznam šta se svi kače za moj način ocjenjivanja.
Neznam u zadnje dvije godine od kada ocjenjujemo na forumu, nisam pogledao film koji bi bio totalno negledljiv da ga nisam do kraja pogledao i time sam najlošijem dao 5/10. Neznam općenito mi smara komentiranje ocjenjivanja, kada svatko ima svoj ukus i stav prema tome. Ali evo mile neke ljestvice po kojoj ocjenjujem filmove.
#1,2,3,4 - ragično da postoji, ali ipak postoji, negledljivo govno.
#5 - jedva gledljivo, no opet postoji nešto što me tjera da ga pogledam do kraja. Decimale gore na peticu idu točno za stvari koje donekle spašavaju film.
#6 - dobar film koji ima nešto dobro u sebi, ali ništa posebno, jednostavno prosječan film.
#7 - dobar film koji me zaintrigirao i dovoljno zabavio da će mi ostat u dobrom sjećanju. Obično takvim filmovima fali nešto malo da bi bili odlični i odskakali od prosjeka.
#8 - odličan film koji ima gotovo sve atribute da me intrigira i zabavi.
#9 - remek dijelo i ocjena kod koje nekako najviše dolaze do izražaja decimale koje dajem.
#10 - takav film još nisam gledao.
Često znam u opisima reć za nešto da je savršeno, ali to je samo riječ, jer savršenstvo ne postoji, barem ja to tako gledam. Oduvijek me zabavljala statistika i decimale, jer seciraju proizvod i daju bolji uvid. Neznam možda je do mene, ali to mi je logično.