CLOUD ATLAS SPOILERZTek sad sam skužio da ne govorimo o istoj stvari.
Jesi li pogledao film?
Nisam, niti sam uopće mislio da ima ikakve promjene u samom toku fabule dok nisam vidio da se osvrćeš na ovog tipa iznad. Tada sam pročitao što je on nasrao, i iako radnja u romanu uopće ni nema takvu strukturu, različita je i od ovakve (standardne) na koju sam zbog tvog odgovora njemu posumnjao i, zbog tvog odgovora meni istu još više produbio.

Dakle, ovakva je
struktura romana:
The Pacific Journal of Adam Ewing - čitamo Adamov dnevnik koji se naglo prekida
Letters from Zedelghem - čitamo Robertova pisma u kojem saznajemo da je on čitao taj gorenavedeni dnevnik i ne može naći ostale stranice
Half-Lives: The First Luisa Rey Mystery - čitamo rukopis o Luisi u kojem saznajemo da ona čita gorenavedena pisma i ne može naći ostala pisma
The Ghastly Ordeal of Timothy Cavendish - gledamo film o Timu u kojem saznajemo da on čita prvi dio gorenavedenog rukupisa
An Orison of Sonmi~451 - gledamo snimak u orisonu o Sonmi u kojem saznajemo da ona gleda prvi dio gorenavedenog filma i da je prekinuta u istom
Sloosha's Crossin' an' Ev'rythin' After1. dio - slušamo Zacharyevu priču iz mladosti u kojoj saznajemo da je on vidio Sonmijev orison i pogledao dio njega
2. dio - pratimo prisjećanje Zacharyeva sina u kojem saznajemo da zapravo prepričava očevu priču (ali vjeruje da je ova istinita jer je vidio orison)
An Orison of Sonmi~451 - iz gledanju orisona saznajemo da je Sonmi prije smrti poželjela do kraja ogledati dolenavedeni film
The Ghastly Ordeal of Timothy Cavendish - iz gledanja filma saznajemo da je Tim pročitao i ostatak dolenavedenog rukopisa
Half-Lives: The First Luisa Rey Mystery - iz čitanja rukopisa saznajemo da je Luisa od Sixmithove nećakinje dobila i ostatak dolenavedenih pisama
Letters from Zedelghem - iz čitanja pisama saznajemo da je Robert našao ostatak dolenavedenog dnevnika
The Pacific Journal of Adam Ewing - iz čitanja dnevnika saznajemo... ništa, prd.
Dakle, drugi dio priče
Sloosha's Crossin' an' Ev'rythin' After je zapravo trenutno vrijeme u knjizi, a sve ostalo su samo ostatci povijesti zapisani u njima odgovarajućim formatima/medijima. U tom dijelu i saznajemo PRAVU ISTINU, i nakon toga samo pratimo rasplet priče i njihove pojedinačne završetke. Sve do početne priče, je l'.
AKO JE OVAKO I U FILMU ONDA JE MOJ MRTVI POST BESMISLEN KAO I ČITAVA OVA RASPRAVA.Ako nije, i ako sam te dobro shvatio, onda je struktura ovakva:
UVODThe Pacific Journal of Adam Ewing
Letters from Zedelghem
Half-Lives: The First Luisa Rey Mystery
The Ghastly Ordeal of Timothy Cavendish
An Orison of Sonmi~451
ZAPLETThe Pacific Journal of Adam Ewing
Letters from Zedelghem
An Orison of Sonmi~451
VRHUNACSloosha's Crossin' an' Ev'rythin' After
RASPLETThe Pacific Journal of Adam Ewing
Letters from Zedelghem
An Orison of Sonmi~451
KRAJThe Pacific Journal of Adam Ewing
Letters from Zedelghem
An Orison of Sonmi~451
...ili, alternativno, još gora:
UVODThe Pacific Journal of Adam Ewing
Letters from Zedelghem
An Orison of Sonmi~451
Sloosha's Crossin' an' Ev'rythin' After
ZAPLETThe Pacific Journal of Adam Ewing
Letters from Zedelghem
An Orison of Sonmi~451
VRHUNACThe Pacific Journal of Adam Ewing
Letters from Zedelghem
An Orison of Sonmi~451
RASPLETThe Pacific Journal of Adam Ewing
Letters from Zedelghem
An Orison of Sonmi~451
KRAJThe Pacific Journal of Adam Ewing
Letters from Zedelghem
An Orison of Sonmi~451
Ako nije, dobro. Ako je, opet dobro. Lažem, užasno je.
Da sad ne pišem kako i zašto, prvo odgovori kakva je točno struktura pa ću tek onda odgovoriti razloge za svoje mišljenje (ako te isto uopće zanima).