Red Scorpion (1988)
Nisam odavno gledao neki Rambo-like film, te akcije iz 80-ih mi odavno više nisu interesantne (a kao klincu su mi bili najdraži takvi filmovi ali očito sam ih "prerastao", ili mi se promijenio ukus, ili je oboje u pitanju), ali nije loše s vremena na vrijeme odmoriti mozak uz neki takav film ako "izleti" na TV-u. I tako je bilo sa Crvenim škorpionom, naziv me privukao a još kada sam vidio da je u glavnoj ulozi Dolph Lundgren nisam se dvoumio, a i radnja je djelovala zanimljivo. Zadovoljan sam viđenim, ono klasična akcijska razbibriga iz 80-ih po uzoru na Ramba i njegove derivate, dobra akcija, Dolph rula, mjesto radnje Afrika (pun nam je qrac svima Vijetnama), ima tu svega (čak i Bušmana), sve u svemu zanimljivo. Isplati se gledati ko voli ovaj žanr.
6,5Never Back Down (2008)
Never Back Down 2 sam bio odgledao dosta ranije jer sam fan Michael Jai Whiteovih borbenih vještina ali prvi dio sam evo tek sad (a i to ne bih da se nije emitovao na TV-u a ja nisam imao pametnija posla). Nezz kada vidim da su svi glavni glumci neki cool i zgodni tinejdžeri i tinejdžerke odmah sam skeptičan prema takvom filmu jer kontam da cilja na tu mlađu publiku i da nije dovoljno kvalitetan. Ali često me takvi filmovi pozitivno iznenade, takav je i ovaj. Dobar film, stvarno nemam nekih ozbiljnijih mana (najveća mana je to što ne glumi White, a to je subjektivna mana), borbe su dobro izrežirane, sama priča također nije loša iako ima solidnu dozu klišeja ali ponekad zna i iznenadit kad to najmanje očekujete a i sama radnja nije pretjerano plitka jer ima tu još sadržaja i osim borbe, nisu ni glumci loši (najbolji je naravno Djimon Hounsou, stariji i ozbiljniji glumca ovakve tinejdžerske filmove uvijek podigne na ljestvicu više). Solidnih borilačkih filmova i nema previše tako da ovakvi filmovi bi se trebali ranije odgledati (a ne ovako kao ja).
7The Hunt for Red October (1990)
Filmski klasik, vrhunski u svim segmentima. Radnja je standardno zanimljiva i uzbudljiva (kao i svi filmovi rađeni po Clancy-ovim hitovima), a nisam odavno gledao jaču glumačku postavku. Toliko toga uzbudljivog su spakovali u preko 2h radnje koja prolete u trenu. Ovakvi trileri mi fale.
9,5