Memories of Murder (2003)Solidnjak.
Možda malo predugačak i nije mi sjeo taj gotovo konstantni blagi humoristični ton, al ima fin pacing i nije dosadan.
Zna i pogoditi dosta dobru atmosferu.
Ta neka progresija njihovog očaja je dobro prikazana i sve, al ne mogu dijelit feelse jer nisam kroz cijeli film dobio nikakav filing za njih kao osobe, nez.
Red Dragon (2002)Bilo na TV-u za novu godinu, što me podsjetilo da nisam gledao Hanibal filmove već godinama.
Ovo je bolje nego što se sjećam. U principu ne pokušava ništa ludo i ne izlazi iz nekih granica rendom trilera, ali to što radi radi dobro.
Jako je gledljiv i pitak. Fino postavi neki ton i atmosferu i toga se drži.
Kraj mi je možda malo drljav, ali ne kao glupa frizura Nortona.
The Silence of the Lambs (1991)A rula. ;_;
Očekivao sam da će mi biti lošiji, ali status koji ima je baš opravdan.
Isto sve radi dobro, ali uz to ima te neke stvari koje ga gurnu puno dalje od Red Dragona.
Ima karakter, odličan pejsing i jako je dobro napisan, nez.
Gluma je isto vrh. Svi su dosta uvjerljivi.
Jodie Foster zna biti dosta užasna u krivoj ulozi, ali ovdje (i u Contactu

) je savršeno kastana.

Jedini minus su akcijske sekvence, koje su malo prd.
Al sve u svemu, lipo skroz. =)
Hannibal (2001)kri
žu
moj
Ovo je,,, nez, pogrešno. Dosadno govno (kako ne bi bilo kad je većina radnje u Firenci lol) i baš malo toga napravi dobro.
Cijeli plot je nekako glupav, nezanimljiv i nepromišljen.
Ali daleko najveća greška su likovi. Hannibal čak još koliko toliko ae, ali Clarice je baš potpuno promašena. :))
Mislim, bilo bi mi već čudno gledati drugu glumicu u istoj ulozi večer nakon gledanja prvog filma, ali ovdje je i lik skroz drugačiji.
U jedinici je konstantno na nekom rubu, nesigurna i nervozna čak i u "normalnim" situacijama (tipa kad
tjera policajce iz sobe da mogu obaviti autopsiju). Cijelo vrijeme je nekako van svog elementa i svjesna je toga.
Ovdje? Stari moj, ona ti je ful snažna neovisna asertivna žena s kojom nema zajebancije.

To nema nikakvog smisla lol.
Liotta je jednako nepotrebno i iritantno debilan i badass.
Oldman je valjda jedini shvatio da će film biti govno pa je to odradio na neki polušašavi camp način, što je jedina zabava u ovom glupom filmu.
Dosta je očito da je Scott pokušao napraviti velik epičan film, ali nije mu uspjelo lol!
Sad treba još opet pogledati Rising i Manhunter.