Iz nekog razloga sam uvijek izbjegavao pnc igre, tako da sam među ostalima propustio i Syberiu.
I ja na žalost, iako ne znam zašto - jer ono što sam igrao (Grim Fandango, Sam & Max) su mi bile genijalne igre. A Syberiu onako, već 6, 7 godina namjeravam odigrati, zajedno sa Still Life, samo nikako...

a ontopic
jedino mi Squareove igre (Final Fantasy serijal, Vagrant Story, Front Mission 3, Legend of Mana...) padaju na pamet trenutno kao neke sa baš jako emotivnim scenama, među kojiam bih izdvojio za sada:
Final Fantasy X - ending:
Final Fantasy X End

+Prince od Persia (2008) -
također ending. Ne znam kad sam to vidio, isto samo što nisam zaplakao. Elika umre, i onda kada ju se oživi, onaj trenutak: "Why", te ponovno "zatamnjenje" svijeta Prince Of Persia Ending
A inače kao generalno emotivne igre, no bez neke posebno srcedrapajuće scene u skorije vrijeme pamtim Mass Effect i Dead Space. Prvo će neki razumjeti no drugo vjerujem da većina ne

. Ne znam kako bih opisao, no taj Dead Space je meni jedno posebno iskustvo, dapače, među 5 najboljih igara ove generacije jer mi ima spoalutno fenomenalnu atmosferu i setting, a isto tako koliko mi je igra cijelo vrijeme jeziva (pa su i to na neki način emocije, zar ne), toliko mi je i žao Isaaca zbog toga što mu se događa, ni kriv ni dužan, i k tome još potraga za djevojkom, te one rijetke scene očaja gdje i sam Isaac samo što ne pukne. Na žalost ne mogu naći nijedan video toga, ali našao sam
ovo 
A Mass Effect, ista stvar kao i Dead Space, ali još jače. Tj, igra mi je možda i najbolja ikad, i žao mi je što serijal (trilogija??) nije nastavila u tom smjeru. Također sam siguran da je bilo nekoliko scena koje bih izdvojio kao posebno emotivne, i one "evo suze" trenutke, ali trenutno se ne mogu sjetiti nekog takvog. Kad se sjetim dodam.
ALI, u dvojci je bio takav trenutak koji mi odmah pada na pamet, iako je sama dvojka bila puno manje i emotivna, i lošije atmosfere itd itd...
Project Overlord kraj. Sama misija mi nije bila nešto posebno veliku većinu, tek zadnjih 10-ak minuta kada se pribilžavate Davidu postaje sjajno, i iako sam jedva čekao ugasiti taj "rogue AI", onog trena kada sam došao ovdje:http://www.youtube.com/watch?v=VyJ3H3IwUY4#ws
suza je potekla. Please, make it stop