Ma svaki GTA ima svoju posebnost i draž.
Jedinicu i dvojku sam igrao na PS1. Zaista dobre igre za ono doba. Čak i danas ih "kopiraju" s novim igrama tipa retro city rampage. Iako su mi kontrole vožnje često puta zbunjivale...
No tad sam bio klinac i nije ni čudno.
GTA III. Čudo od igre. Tada nisam imao dobar PC i svaki dan sam visio kod susjeda kako bih gledao njega kako igra ili ako bi mi se smilovao pa bih i ja igrao malo.
Konačno sam mogao "vidjeti" što radim iz blizine, a ne onako iz ptičje perspektive. Stvarno vrh tadašnje ponude.
GTA Vice City i San Andreas.
Mislim da ste svi već sve rekli što se tiče tih igara. Prvo sam ih igrao na PS2, pa potom na PCu. Hrpa mogućnosti, solidna priča. Konačno uvedeno plivanje u GTA serijal.
SA je imao hrpetinu novih mogućnosti i zaista je napravio revoluciju.
GTA IV.
Jedan od boljih nastavaka, ali jako slabo i loše prihvaćen općenito. Poradi njega sam išao kupiti novi PC jer moj Pentium 4 3.0GHz nije mogao žvakati igru
Priča jako dobra, uvođenje mobitela, slikanje s mobitelom, puno bolja grafika, više završetaka glavne priče, internet i još 101 mogućnost koju skoro nitko ni ne spominje.
GTA IV zajedno sa svojim "nastavcima" The ballad of gay Tony i Lost & Damned nam je čisti uvod u GTA V.
Tu su se na misijama likovi počeli isprepletati, zatim kada si igrao istu misiju s drugim likom vidio si to iz druge perspektive, nije li to baš ono što je danas u GTA V? Tri protagonista ovaj puta nisu "razdvojeni" i slabo povezani u DLCovima i glavnoj igri, nego su odmah od početka zajedno. Ali mislim da je ideja i preteča definitivno bio GTA IV.
Toliko spominjane gluposti na internetu se nalaze i u GTA IV. Ulični prodavači hrane, automati sa sokovima i još hrpa sitnica.
Zamjerkesu mu mala mapa bez okolnih zaselaka, manjak zrakoplova, loša optimizacija u početku i itd...
Ali moramo priznati da je zaista i on dio ove revolucionarne sage.
GTA V.
Što reći, koju posluku porati?!?
Pa genijalna igra, prešao sam ju na PS3, još uvijek mi nije dosta i još uvijek otkrivam taj svijet i mislim da ga nikada do kraja neću niti istražiti i riješiti sve što se riješiti može.
Sam prelazak s PS3 na PC verziju (uz to da PS3 nisam igrao od Siječnja 2014. kad je krepao

) je bio čudo! Koliko bolja grafika, potpuno nova igra...
Eto to je neki moj mali sažetak, jer bih se o ovoj temi mogao raspisati i to ne bi bilo dobro