UPDATE: Transformers: War for Cybertron i Transformers: Fall of CybertronPratim Transformerse otkad znam za sebe, doslovno. Sa tri-četiri godine sam pratio na slovenskom a-kanalu (ili pop tv, neznam) i posuđivao iz videoteke.
Naravno, sad u starijoj dobi originalni crtić mi djeluje jako blesavo i uvijek sam mislio da bi franšiza mogla biti više nego što je.
Tu dolazi High Moon Studios koji je uspio progurati franšizu kroz pubertet i napravio nešto u čemu mogu uživati i odrasli, ostavši pritom vjerni originalu.
War for Cybertron je osrednja igra koja teži prema odličnosti. Ekipa koja nije odrastala na Transformersima neće dobiti veliko zadovoljstvo iz ove igre,
dok je sa večinom fanova originala vjerujem sasvim druga priča. Fall of Cybertron sa druge strane je odlična igra koja gotovo u svakom aspektu popravlja
probleme prethodnika. Gameplay je raznolik zahvaljujući činjenici da svaki od igrivih likova ima nekakvu svoju mehaniku i individualnost.
Ovdje preporuka svima. High Moon Studios su se sa ovom igrom dokazali kao respektabilni developeri i prolaze me trnci od pomisli na to
kakva bi im sljedeća igra u franšizi mogla biti.
Tu dolazimo do Activisiona koji se još jednom posrao na sve. Govorim naravno o friško izbačenom Rise of the Dark Spark.
Zašto za Boga miloga je bilo potrebno od Cybertron franšize raditi šugavu movie tie-in igru? Pretpostavljam da je to način za rezanje troškova
tako da jednostavno uzmu materijale iz prošlih igara (kao što to godinama rade sa codom).
Što se dogodilo sa ovime:

Želim tu pre-civil war igru. Kako i zašto je došlo do podjele na Autobote i Deceptikone?!