Al zapi govori da ako ti to ne paše, nemoj kupovat takve igre i dlc-e. Takve stvari uspijevaju jer ljudi to kupuju, a izdavači ih onda žele pokrast kolko kod stignu.
Mislim, imaš jedan simulator vožnje vlaka. Moraš svaku vrstu lokomotive kupit posebno pravim novcem tak da te svaki postojeći DLC zbrojeno košta preko 2k $. I zašto ne ako će to debili kupovat?
@zapi:
3 knjige - 3 filma. Tj. 6 knjiga u originalnom izdanju, ali necemo sad previse picajzlirati, ne?
James Bond - isto romani.
Opet ti usporedba ne stima, jer je postojala prethodna informacija. I ono, u predprodukciji su najavili to kao trilogiju, pa si znao sto dobivas.
Nezz, daj neku smisleniju analogiju ako ju uopce imas. Nekak berem da nemas.

Kuzim sto Zapi govori, ali opet vrijedi isto. Kako znat da nesto zavrsava sa cliffhangerom dok to sam ne odigras? I da bi odigrao - moras kupit. Legalno gledano barem. Ne moras bas.
Mislim, ae, naci ces info negdje na netu od nekog drugog tko je odigrao vec. Ali on je isto morao to kupit da bi saznao. On i jos 200-300 tisuca drugih koji su na isti nacin nasamareni jer su isli kupiti igru na prvi dan.
Vec sam spomenuo FFXIII-2. Prvi mainline FF nastavak koji se u Japanu prodao ispod milijun primjeraka. 500 tisuca osoba je kupilo prvog tjedna, ali je taj cliffhanger ending generirao gomilu negativnog publiciteta. Stvar je u tome da prosjecnom igracu treba 35-40 sati da zavrsi XIII-2, sto je skoro 2 cista dana solidne prodaje. Square Enix je za slabiju prodaju okrivio zene btw, simpaticno.

Nakon sto se prosirila prica o cliffhangeru, prodaja je naglo pala.
Nigdje, niti u jednoj najavi u gaming industriji nitko nikad nije rekao "nasa igra ce biti zavrsena dlc-om". Da znam unaprijed koja igra zavrsava cliffhangerom - ne bih ju kupio.
Ne bi 90% ljudi koji su ju kupili.
Nije stvar u tvojoj inteligenciji, vec cisto jer ne mozes znati takvo nesto dok ne kupis. Mozes cekat dojmove, ali to opet znaci da je netko drugi to kupio.
Recenzije ne zelim ni spominjati. Ne citam ih vec duze vrijeme(osim HCL-ovih kad uhvatim of kors :P).
Neporecivo je da ljudi to kupuju, da izdavaci zaraduju na takvim govnima i da "svijet" trenutno tako funkcionira, ali opet stoji da je to dno dna. I tko tvrdi suprotno je hipokrit.