HCL.HR

Uvod u gaming

• 42 Odgovora
  • 20582 Hitova
*

Chux

• Global Moderator
  • 618
  • živi bili pa umrli
    • Guru Gaming
Odg: Uvod u gaming
« Odgovori #15 : 22. Prosinac, 2011., 15:07 »
Prva konzola (kao pretpostavljam i većini ovdje barem onih koji danas imaju 20+)  :ementaler:

(Klikni za pregled slike.)

Kutiju nisam nikad vidio,a al to je ta krama s kojom sam počeo. nakon toga je slijedio NES ripoff s placa i to je manje više bio kraj sa konzolama. Prava pila svoje ere, 386DX i tu sam drobio Wolfenstein 3D, Prince of Persia i sve ostale naslove. To čudo još uvijek čuvam iz nekog razloga, matična je i dalje u ormaru, moro bi to složit opet i osposobit, fali mi roštanja po DOSu :D

*

Shimmy

• 892
  • konjsko drvo
« Odgovori #16 : 22. Prosinac, 2011., 16:24 »
Pomješala sam neke loničće tu onda, žena, ali bio je Sonic, sjećam se ovoga.

Da, to je Sonic, ali mozgova nema. NO IPAK, ima jedna igra gdje ima mozgova - Metroid sa NES-a:

Jesi to možda igrala?

Ili TMNT 2 na NES-u, predzadnji boss je onaj lik, ne sjećam se više imena, ali mozak u kanti  :mrgreen:

@Čux - svi su izgleda počeli sa Rambom i NES rip-offom  :mrgreen:
OK, ja sam imao i NES, a i NES ripoff i kasnije Famicom rip-off, nije da se preseravam  :hiha:

« Odgovori #17 : 22. Prosinac, 2011., 16:36 »
Poceo sam igrat igre sa 3 godine ili 2.5 godina :P
Prva igra Fifa 96
Prva konzola PS1
Prva Pucacina Halo:Combat Evolved
Prva Race Igra: Need For Speed 3
Prvi Platformer: Super Mario ili Sonic

*

sajo

• **
  • 280
« Odgovori #18 : 22. Prosinac, 2011., 21:03 »
Prva igra koju sam zaigrao je bio ako se dobro sjećam Metal Slug

a prva konzola je bio NeoGeo emulator na staroj Pentium Dvici, bilo mozda 40 igara u kompletu a osim MS tu su bili i King of Figher, Art of Fighting, Street Hoops...
« Zadnja izmjena: 22. Prosinac, 2011., 21:05 sajo »

« Odgovori #19 : 23. Prosinac, 2011., 01:08 »
Bome sam i zaboravio koja je bila prva konzola. SEGA ili Nitendo. Mislim da SEGA...
Igrica je motocross (kamera je bila sastrane), imala je skokove i bila je - za to vrijeme - čist OK (ovak nekak je izgledala). :) Znam da mi je bratić i nogomet neki dao, mogao si u dvorani igrat (na odbijance :D i kad bi puknuo u svoj kut (korner) uvijek bi zabio gol na suprotnoj strani.

Imao i GameBoy (tu sam obožavao Batmana i nogomet neki, vjerojatno FIFA; penale sam volio igrat)

A prvi ozbiljniji gaming bio je Play Station. Ne znam točno koja je bila prva ali najviše igrao: Colin McRae Rally, Driver, ISS, MGS, THPS, Crash team racing, Rally Cross, Gran Turismo, NFS, Vigilante 8 i MoH (niti jedna ratna pucačina mi nemože dati takav osjećaj ko MoH tada!)

A igrao se i na kompu, naravno. FIFA 98 najčešće. (igra sa najboljim soundtrackom! :) )

Baš me neka nostalgina ulovila sad dok ovo pišem... gledam malo te stare igrice po YouTubeu.
Kad pogledam grafiku nekad i sad, LOL... ali zapravo dobar pokazatelj toga da kvaliteta igrice nije samo u tome koliko dobro izgleda grafika. ;)
« Zadnja izmjena: 23. Prosinac, 2011., 01:23 Replacement »

*

Ementaler

• Administrator
  • 37912
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
« Odgovori #20 : 23. Prosinac, 2011., 09:09 »
Ako ti je ta igra sa slike bila prva, onda je i prva konzola sigurno Nintendo, igra se zove Exctibike i bila je na Nintend. Dobro, i na hrpi Nintendo kopija :).

@sajo Prva konzola ti je bio... PC?  :hiha:

« Odgovori #21 : 23. Prosinac, 2011., 12:07 »
Ako ti je ta igra sa slike bila prva, onda je i prva konzola sigurno Nintendo, igra se zove Exctibike i bila je na Nintend. Dobro, i na hrpi Nintendo kopija :).
Onda je prva konzola Nitendo  :D
I zakon je igrica bila.

*

WEAPONX

• 2181
  • Doom-driven
« Odgovori #22 : 23. Prosinac, 2011., 21:31 »
Prva konzola i ujedno prvi kontakt sa gamingom mi je bio NES/Famicom klon.

Baš ovaj model:

Prva igra valjda ovo:
Famicom F1 RACE - Race Accident

Prvo kaj sam igrao na kompu bio je Doom pa Doom 2, Heretic, Day of the tentacle, Blackthorne...

*

Mzehn

• 1478
  • kakaroto
    • PCGN
« Odgovori #23 : 23. Prosinac, 2011., 21:45 »

Hehe svi smo to tad igrali, još sam neki pištolj imao kolko se sječam i puco po patkama na ekranu  :)

U vikendici imam i SNES stari s Sonicom, neznam od kud mi uopće tamo je oduvjek bio, možda od bratića il nekog.

Nakon toga sam dobio GameBoy Pocket sa  tri igre; Super Mario World, Flinstonesima i Stargate 2. Sječam se da sam bio sretan ko nikad i valjda sam 50 baterija promjenio u prvih 2 tjedna. Najviše se igralo Pokemone u ta vremena. Još ga uvijek imam sa nekih 15-ak igara i radi ko prvi dan.  :hug

Bilo je tu još par "usputnih" konzola (kao ovaj Brick Game šta je Dragster stavio) koje su u sebi imale par igara tipa pong i tetris.

Onda je došo PSX, prva igra je bila Tommi Makinnen Rally. Donio mi ga je stari s nekog poslovnog puta  u Tajvanu i niko od frendova nije znao šta je to uopće, pošto još nije bilo za kupit nijedna igra kod nas samo smo taj reli prali mjesecima a onda se otvorila pržionica/igraonica u kvartu i tad je samo krenulo. Abe Exodus, Crash Bandicoot i FIFA su se najviše igrali. Poslje Metal Gear i Duke Nukem.

Nakon njega PS2, nisam ga igro puno kao PSX jer sam taman dobio prvi PC. Sječam se samo sati i sati Gran Turisma i Metal Geara.

Prva igra na PCu je bila C&C Generals. Tad sam samo te strategije igro dok mi kompič nije instaliro COD i od tada sam malo po malo počeo prelazit sa žanra na žanr. Danas mi PC ništa ne može zamjeniti. Imao sam u posjedu i PS3 i Xbox u par navrata al nije to to. Wii bi htio probat još nisam imao prilike. Isto tako još sam  99'  stalno kod starog na poslu visio i igro Football Manager (Championship Manager tada) na PCu i još uvijek mi je najdraži od svega.

Konzole nove generacije me ne zanimaju. Zapravo samo želim da se odvoje portovi na PS/Xbox i PC/wii pa da mi na PCu ne trpimo zbog hardverske zastarjelosti konzola, al nažalost nije realno.
« Zadnja izmjena: 23. Prosinac, 2011., 21:47 Mzehn »

*

Shimmy

• 892
  • konjsko drvo
« Odgovori #24 : 24. Prosinac, 2011., 09:48 »
Dvije opaske samo - na Rambu nije bilo toga s patkama i mislim da ni light guna, to je imao NES ili njegove kopije, a igra je Duck Hunt:

To je to, jelda?  :ementaler:

"Rambo" nije ni mogao prikazati takvu grafiku.

I drugo, Sonic je bio na Segi, ne SNES-u, tako da ili si imao Megadrive a ne SNES, ili si imao jednu konzolu još više nego misliš, možda i dvije (Duck Hunt i NES)  :mrgreen:

*

Mzehn

• 1478
  • kakaroto
    • PCGN
« Odgovori #25 : 24. Prosinac, 2011., 11:36 »
Da da to je to, to je ova konzola koju je Weaponx stavio, al prilično sam siguran da je SNES ono, bar ima naljepnicu takvu naljepnicu na sebi  :solidus:

EDIT: prekopo sam špajzu i na taj "Rambo" isto, samo su mu sve žice počupane heh
« Zadnja izmjena: 24. Prosinac, 2011., 12:09 Mzehn »

« Odgovori #26 : 30. Rujan, 2012., 15:23 »
Prva konzola (kao pretpostavljam i većini ovdje barem onih koji danas imaju 20+)  :ementaler:

molim nekog ako ju jos ima da poslika adapter ili kaze koji adapter ide unutra i koje su mu karakteristike

EDIT: nasao sam koji ulaz ide unutra, trebam samo voltazu i eventualno ostale karakteristike ako pisu na njemu
« Zadnja izmjena: 30. Rujan, 2012., 15:33 Lord of Destruction »

*

Freddy

• 5522
  • Briljantin.
« Odgovori #27 : 30. Rujan, 2012., 15:51 »
 :wildboy: :wildboy: kvragu

*

mr-newization

• **
  • 348
  • What`s up!
    • hcl.hr
« Odgovori #28 : 08. Listopad, 2012., 16:00 »
Ja se sjećam svog dragog PS1. To je konzola, a uz nju definitivno ide i dobra igra - Resident Evil. Nisam spavao noćima zbog nje. igra nad igrama.

PS1

Resident Evil

*

disc0

• 3069
« Odgovori #29 : 08. Listopad, 2012., 22:58 »
Dvije opaske samo - na Rambu nije bilo toga s patkama i mislim da ni light guna, to je imao NES ili njegove kopije, a igra je Duck Hunt:

To je to, jelda?  :ementaler:

"Rambo" nije ni mogao prikazati takvu grafiku.

I drugo, Sonic je bio na Segi, ne SNES-u, tako da ili si imao Megadrive a ne SNES, ili si imao jednu konzolu još više nego misliš, možda i dvije (Duck Hunt i NES)  :mrgreen:

Ajd kad ga vec ispravljas da ga ispravimo do kraja;)
Nije mario world (ovo je bila snes igra) nego super mario land .

I da pridonesem temi:
Moja prva igra je "bad dudes vs dragon ninja" na automatu i jos hrpa drugih u to vrijeme iz igraonica.
« Zadnja izmjena: 08. Listopad, 2012., 23:12 Disc0 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9