Znam o čemu pričaš maremas, ja sam tako prije 2 godine odlučio snimati Minecraft tutorial na hrvatsko, bio sam prvi na balkanu koji se sjetio toga.
Krenuo sam snimati i prije onog SerbianGamesBL, i stekao sam puno "slave" na raznim Minecraft serverima, nudili mi servere na korištenje, tražili još videa iako sam snimao kao preplašeni klinac, to je bilo nešto novo i neviđeno i ljudi su htjeli još. Poslije sam bio blesav i uzimao pauze od par mjeseci i sve je propalo, više nisam bio najgledaniji, drugi su krenuli isto što i ja ali su aktivno nastavili i stekli puno više nego ja.
Treba pronaći na balkanu nešto što još nije viđeno i nastaviti aktivno snimati tako, pregledi će doći. Vjerujte mi, poznam jako puno engleskih Youtubera koji se jednostavno ne mogu probiti. Probao sam ja i na engleskom snimati, kad izbaciš isti dan tutorial bude pregleda skoro u svakoj sekundi 20 pregleda, ali samo dok je aktualno i onda stane. Iz iskustva kažem da nikad nećete osjećati zadovoljstvo kao kad pričate jezikom kojeg koristite cijeli svoj život, neke šale i fore jednostavno ne možete reći na stranom jeziku.
Imam malu stranicu na fejsu, 800 lajkova, YT od 3500, ali ako netko aktivno snima i kvalitetno ja ću ga reklamirati, pa makar 5 osoba pogledalo, bolje išta nego ništa.
Jako je bitno reklamirati se na forumima, ali da se probijete morate nešto aktualno i prvi snimiti, recimo GTA5 videi od HCL-a su se grabili kao mutavi što se i vidi po pregledima, da su izbacili videe par mjeseci nakon izlaska ne bi imalo isti utjecaj. Timing je sve kad se želite probiti, kad steknete barem nekoliko tisuća subova onda možete bilo šta snimati jer će vas oni preporučiti svojim frendovima ako im se sviđate.
Eto pokoji savjet od mene.