Treba mi neka mehanička tipkovnica za online (fighting) igre, znači najvažnije da ima anti-ghosting, a switchevi koliko sam čuo, su najbolji cherry brown ili red za gejmanje, no bi li pogriješio kada bih uzeo Cherry Blue ekvivalent ili Outemu Blue?
- Znači Cherry Blue ekvivalent su na REDRAGON Kumara K552 : https://www.links.hr/hr/tipkovnica-redragon-kumara-k552-led-mehanicka-usb-us-layout-crna-101200415
- A Outemu Blue su na Tipkovnica MODECOM Volcano Lanparty : https://www.links.hr/hr/tipkovnica-modecom-volcano-lanparty-blue-switch-mehanicka-red-backlight-us-layout-usb-101200270
Koji switch bi bio bolji, ako ima razlike ikakve i koju tastaturu bi trebao uzeti? Cijena mi nije važna, vidim da je druga malo skuplja pa možda znači da je bolja? 
Što se tiče switcheva tu ti je zasebna priča šta svako voli i šta preferira. Plavi i zeleni su možda među najpopuarnijim jer ljudi vole taj tactile feedback. Koliko sam ja upućen crveni switchevi imaju najmanju silu pritiska dok se ne registruje, dakle najmanje ćeš se umarati od njih.

Kod ovih tastatura nemaš neki bitnijih razlika, koriste te outemu blue switchevi (kineski) i oni su ti sami lutrija po sebi. Čitao sam da znaju poslije određenog vremena krepavati pojedine tipke ili se gubi pozadinsko osvjetljenje, ali za ove pare za početak možeš kupiti malo da se navikavaš plus imaš garanciju, možeš uvijek zamijeniti.
Ako te još šta interesuje slobodno pitaj.

Poz..Imam pitanje u vezi white shark mehanickih tipkovnica,da li se isplati kupiti mehanicku tipkovnicu,mis,headset i
podlogu za mis sve od white shark za 260kn??Hvala unaprijed
Ovaj set nije loš za ove pare pošto dobiješ sve u kompletu, međutim nemoj očekivati neke vrhunske performanse ipak su to low end proizvodi. Slušalice su dosta solidne koliko sam uspio vidjeti po iskustvima.
Tastatura ti nije originalna mehanička nego membranska sa imitacijom iste tako da ne očekuješ neki povratni zvuk i wow osjećaj. Garancija na tipke ti je 5+miliona pritisaka, dok na orginalnim switchevima imaš 50+.
Miš je meni lično dosta robusan što ja i ne volim pretjerano, ali možda se tebi svidi. Ima senzor za podršku od 4800 dpi-a, što je soldino za standardni gaming, a također možeš skinuti softver da sebi prilagodiš tipke i sve ostalo. Kotačić za scrollanje je lošije izrade pa moraš i na to obratiti pažnju.
Moj savjet ti je da štediš pare i kupuješ jedno po jedno ali kvalitetnije i da imaš onda top ugođaj kada igraš.