Pa normalno da si zadovoljan

. I sam sam pozivao na grabež (neki dan) i7 2600K za ispod 1200kn (i nestalo u jedan dan

). Slobodno rokaj prijedloge
Jbga da ljudi češće traže 10-15 000kn konfe vidio bi kako bi slagao, prštalo bi od i7

, ali ipak 3000-5000 konfe dominiraju...
Da se ogradim za nvidiju - točnije gtx 760. Znači R9 280 je 1400+ kn, a gtx 760 sa nereferentnim coolerom je 1800+ kn, a prva je jača (nakon OC da ne govorim - dođe skoro do 280X/gtx 770 razine), nvidia jednostavno (barem kod nas) mora korigirati cijene, jer osobno mislim da taj model u ovom trenutku ne vrijedi toliko. Za tu cijenu ima i 280X ( i to gaming model). Gtx 760 čak je mrvicu jača od jedne R9 270, 270X (ovisno o igri). Naravno kad se gtx 760 pojavila masovno sam je ljudima preporučivao - jer je bila osjetno jeftinija od gtx 670, a performanse podjednake... Također 280 ima 3gb vrama (a to je izgleda važno za watch dogs na ultra u ovome stanju jer sve pojede).
Naravno nvidija ima svoje feature - tipa TXAA, physixa i sl. - ali po meni ona nije gpu toga ranga da bi se uopće palio TXAA u npr. watch dogs i drugim zahtjevnim igrama. Isto kao i kod gtx 750Ti njoj ti featurei ništa ne znače - jer je to budget kartica, to se sve gasi (barem u zahtjevnijim igrama), tu su bitnije sirove performanse - a jača R7 265 košta sličnu lovu. Naravno ima i amd nekih svojih caka recimo mantle, true audio (određeni modeli). Jednostavno su budget i midrange uvijek bile ATI/AMD-ov forte u kojem nvidija nije imala uvijek jaku ponudu (kao i sada). Naravno 750Ti preporučam ispred R7 265 kad netko ima loše napajanje. Gtx 750 je već isplativija za svoju lovu
Recimo ovo što je mmuscolo predložio - điđabajt windforce R9 290 za pišljivih 2600kn - odličan cooler, 3 god. garancije - premija. Ljudi pa to je gpu u rangu Gtx 780/Titan... Naravno tko ima gro buđet nek slobodno ide na 780Ti, al budimo realni 99% ljudi je limitirano budgetom - i treba izvuć max za novce.
E što se tiče optimizacije tj. što određene igre "favoriziraju" određenu firmu - na to se osobno nebih previše osvrtao. Recimo pr. watchdogsa - nvidija je sponzor, ati nije jednostavno imao pristup toj igri, a takve se stvari već riješe sljedećim driverima. Ista stvar za recimo Tomb Raider - amd sponzorirana, u početku je nešto slabije radila na nvidijama, bilo je nekih problema - no to se sve brzo riješilo i sad radi jednako odlično. Kao i BF3 što je mrvicu više bio nvidia "friendly", a BF4 amd "friendly" - to je sve relativno, nebih se prema igrama potpuno orjentirao nego bi generalno gledao koja kartica ima više masti. Ionako nećete stalno X igru igrati, a dolazit će još mnogo igara. Ako bude problema - to se driverima brzo riješi. Eto npr. spominjana R9 280 - vidim prema toms hardware testu (gore linkan) ipak se drži, i mrvicu je jača od gtx 760 na ultra (pretpostavljam zbog 3gb vram). Eventualno ako ima više dropova to će se riješiti što patchem igre - što sljedećim driverima...
Eto, znači kad slažem malo sam više orjentiran price/perfomance nego li na ime, estetiku ili feature (uz uvjet kvalitete naravno), kao i na value tj. future proof... Znači u odnosu kad se lomi uložit više u cpu ili gpu ja preferiram jači cpu stavit (radi dosta razloga), npr. prije Fx 6300 i R7 265, nego npr. 760K i R9 270X - iako i taj drugi "stil" ima određene prednosti...
EDIT - ovo što se tiče potrošnje - fx 8xxx vs i5 K - jedan dečko je računao (nemam pojma kako i u kojem načinu rada) - ali razlika na računu struje je nešto nebitno - mislim do 40kn na godinu. Ima na internetu i od amera/kanađana neke računice- isto zaključak nebitno neka mizerija (za njihove prilike i cijene struje)