Napokon se sjetih da imam account za ovaj forum, a baš mi je ovako jedan topic i trebao...
Kratak backstory: zahvaljujući mom bezgraničnom debilizmu (i udaru groma u susjedstvu, al' debilizam je glavni uzrok), moj stari, pouzdani komp je otišao na vječna lovišta.

Nakon čeprkanja po njegovoj utrobi, kemijanja i mnogo nerviranja, izgleda da je naboj jurnuo kroz mrežni kabel, a ne napajanje. Tako da mi je krepala samo matična i moguće procesor. Doduše, budući da je to računalo skoro pa ispalo iz muzeja tehnoloških antikviteta, lijepo vas molim da pomognete tehnološki zaostaloj budali u sklapanju skromne konfiguracije za nekih... 2000kn.

Znam, ekstremno ograničeno, ali što je, tu je.
Pogledah Assemblio i zasad mi je ovo preporučeno, al' mislim da bi nekako bilo bolje da to netko iskusniji od mene još pregleda i ispravi gdje treba, a ne da se slijepo pouzdam u skriptu:
Procesor: INTEL Pentium G3420 (1150 / 3.2Ghz)
Matična ploča: Gigabyte GA-H81M-S1 (LGA 1150 /onboard graphics/Ram limit - 16Gb)
Grafička kartica: Integrirana grafička kartica
Radna memorija: Kingston DDR3 1600MHz 4GB HyperX Blu, KHX1600C9D3B1/4G
Tvrdi disk: WD Caviar Blue, 3,5", 7200 rpm, 16 MB, WD5000AAKX - 500GB
Napajanje: Corsair CX, CP-9020046-EU - 430W
Sad, glavna stvar koja mi je tu potrebna je upgrade potencijal. A postoji i jedna druga kvaka: ne znam koliko bi pametno bilo koristiti HDD i napajanje iz starog kompa. Napajanje je Corsair CX430 (isto koje je i preporučeno) i još uvijek radi, ali ga ne mogu testirati pod nekim opterećenjem budući da je kanta koju trenutno koristim još gora od starog kompa (AMD Sempron 2600+ procesor, svaki komentar je suvišan). Disk koji je bio u sprženom kompu isto radi, ali opet, ne mogu ga testirati pod opterećenjem. Mogu mu pristupiti, fajlovi su svi na mjestu. Ako je sigurno koristiti ove komponente, ostaje mi više novca za nešto malo bolju konfiguraciju, što je uostalom glavni razlog zašto ovo i pitam.
Budući da živim u regiji od koje je i Bog digao ruke (Slavonija), po mogućnosti tražim nešto iz Linksa (ček, je'l imamo mi uopće ijedan drugi kvalitetni tech shop u Slav. Brodu?) gdje mogu pokupiti komp bez zezanja sa dostavom i online kupovanjem.
tl;dr - Trebam pomoć u sklapanju konfiguracije do 2k kuna, i stručno mišljenje o tome koliko je pametno koristiti komponente koje su preživjele udar groma.