HighEnd,
Uostalom, pogledaj koliko se ljudi zali na performanse i neobjasnjivi stuttering s radeon r290, 390 karticama. Uostalom vidis to i u HCL gameplay videima.
Dok su imali stari GTX 670 i i5 proc, sve im je radilo puno bolje i bez stekanja. Koliko puta su spomenuli u svojim gameplay videima, igra je bolje optimizirana za nvidiu, nebrojeno puta... Koliko put smo culi da je neka igra neigriva na nvidiji a radi super na radeonima? Nijednom.
Jednostavno momak lupetas gluposti, a nit si vidio a nit imas pc novije generacije, a kamoli da si usporedjivao komponente.
Jednako kao i sto kazes da niti jedna igra nije optimizirana za nvidiju i da su sve optimizirane za Radeon kartice i na njima bolje rade su nakaradne gluposti i neistine. Uostalom postoje specijalne stranice za takve stvari.
Ovo za ekstremnu sporost SSD diska koji ima r/w preko 400 mb/s i s kojim se ne moze ugodno raditi i koji je po tebi ocito sporiji i od mehanickog diska su takodjer retardirane gluposti kakve ne mozes cesto cuti. Taj SSD nudi najbolji omjer GB/cijena/performanse.
Ovo glede hladjenja procesora ti je stvarno vrh. Pa ljepo ti pise da kod sklapanja konfiguracije u Centru, dobivas BOX hladnjak uz procesor.
Fortron i Corsair su sasvim solidna napajanja i ne treba ti Seasonic od 1200 watta od 2000 kn da bi pokretalo komp sa 16 gb rama i 2 hdd.
Kad dajes 13 ooo kn za komp, ocito da nisi sirotinja i ako zelis mozes si priustiti Oculus, ili cak Cyberith, cim izadju...
Zasto taj i7, pa zbog oc-a jer prema testovima moze ici i na preko 5 GHz s malo boljim hladnjakom, s box hladnjakom ide i do 4,5. Ovo daje jako dobar boost u igrama, zato sam preporucio.
Ne znam odakle ti pravo zvati me 15 godisnjakom, ali samo cu ti reci ovo, prvi kontakt s racunalima bio s 286-icom, nisi bio svome tati u testisu dok sam ja sebi sastavljao svoj prvi komp Pentium MMX 166 MHz, sam narucio, montirao komponente, nanosio termalnu pastu, spajao napajanje...
Uostalom, tkogod misli da sam ja u krivu i nemam blage veze o racunalima i njihovom radu, kao i to da sam 15godisnjak, neka slobodno ignorira sve moje postove i slusa HighEnd-a jer on zna najbolje.
I da, kupite AMD procesor i Radeon graficku karticu, jer na njima ce vam igre raditi najbolje i GameWorks efekti takodjer, posebno na R9 390, jer HighEnd tako kaze!

I da, moje postove ne citajte i izbjegavajte jer ih pise 15 godisnjak koji se prije 5 dana prvi put susreo s racunalima i sad vec pametuje haha
Necu vise komentirat raspravu ko je bolji GeForce vs Radeon, Intel vs AMD, samo cu nadodati jos ovo:
Kao dugogodisnji poznavatelj racunalnog hardwarea i trzista, znam da svako malo postoje ''periodi'' kada netko ''vlada'' trzistem, nekad je to bio 3Dfix, nakon kuplje od strane nVidie, to postaje nVidia, pa onda ATI, pa opet nVidia, stalno se izmjenjuju, bas kao i intel i AMD. Samo jedno ostaje konstanta a to je Microsoft (za sada), no sudeci po uspjehu Windows 10 tako ce i ostati jos dugo.
Pazite sto cu vam sada reci:
Kada AMD-u dovoljno padne cijena (a u padu je konstantno), tu ce uskociti Microsoft koji ima nepresusnu blagajnu novaca, kupuje AMD odjel za CPU i GPU, te s njima radi dar mar na trzistu DX12 igara i pomrsuje racune Sony konzolama ciji je dobavljac grafičkih cipova upravo AMD tj ATI. SONY ce ici prema nVidiji, ali tu onda gube jer nVidija je hardwerski slaba u odnosu cijna/performanse, pogotovo kad krenu gubit PC trziste i to je WIN-WIN situacija za Microsoft, kako u sferi iduceg XBOX-a tako i u sveri sirenja na novo trziste hardwarea i uzimanja zarade s tog dijela...Nadam se da ce tada AMD tj. Radeon fanboyi tipa HighEnd doci na svoje :)