Andrash,
Malo pretjerujes i izvrces ono sto sam ja htio reci.
Ja niti jednom nisam rekao da je MSI 970 GAMING matična ploča za hardcore overclockiranje i nabijanje taktova na 5-6 GHz i slicne perverzije.
Dakle nemoj izokretat.
Ja sam samo rekao da je MSI 970 GAMING ploča sa 6+2 fazom koja može primiti AMD FX X8 8350 i da taj procesor na njoj radi normalno i bez greske i ni u kakvoj prici nisam spominjao overclockanje na 5-6 GHz i voltaze na toj frekvenciji.
Ploča je dobra i ogromna kolicina ljudi ju je kupila, a to sto na 200 000 kom jedan primjerak mozda ne valja je slucaj kod svakog proizvoda tog tipa, a posto MSI daje garanciju od 36 mjeseci, lako ju zamjenis ako nije dobra. Ja na svoju MSI Military Edition maticnu imam garanciju od 36+24 mjeseca jer sam nadoplatio 50 kn. Gigabyte, ASUS, ASrock nude 24 ili cak neki modeli po 12 mj garancije,
tako da sve te price da su sve MSI maticne ploce tesko sranje koje ne treba kupovati jer je tamo neki nebitni HighEnd tako rekao, su teske gluposti proizasle iz glave covjeka koji ocito ima zescih problema u svojoj glavi...I da Andrash, stvarno ga i ti lupetas, al tesko ga lupetas.
Ploča za 90 € koliko kosta na Amazonu, je dobar izbor, a to sto kad clockas procesor na 4.7 GHz pa napon mora biti za 0,2 - 0,3 volta veci ne znaci da ploca ne valja, vec jedino to da ploca nije overclockerska hardcore varijanta, te da nije namjenjena za to.
No ploca podrzava Crossfire i SLI i slicne gaming stvarcice koje mogu posluziti u buducnosti ako kojim slucajem zatrebaju.
Jos jednom, MSI na svoje maticne ploce, posebno na military edition varijante daje po 36 cak i 50 mjeseci jamstva.
Ja imam MSI maticnu plocu i gle cuda vec 2 godine radi bez greske, a procesor je stalno na overclocku, kao i graficka kartica i memorija. Sve sljaka bez problema.
To sto HighEnd smatra da su MSI maticne ploce najvece izdrkotine od hardwarea i da samo ASrock i ASUS valjaju, ne znam, poslusajte ga pa za 12 mjeseci kad istekne garancija a ploca crkne, sjednite i placite

O tome da ja serem i pricam nebuloze. Pa gle uvjerite se i sami:
Primjerice u vezi ploca koje mozete naci u trgovini Centro.hr:
ASRock - 24 mj garancija:
http://www.centro.hr/maticna-ploca-asrock-970-extreme3-r2-0.aspxMSI - 36 mj garancija:
http://www.centro.hr/msi-970a-sli-krait-edition-am3-d3-u3-1-sli.aspxDa, MSI je bolji izbor i ja ga preporucam. Ploče su kvalitetne i vrhunske su.
A ako zelite neku uber overclockersku plocu, izdvojite kakvih 2000 kn i MSI opet ima sto za ponuditi.
Ima i ASUS i GIGABYTE ali u vecini slucajeva oni ne nude jamstvo poput MSI-a.
Ozbiljni overclocking za cjenovni rang od oko 100 € +-10€ ljudi, ne budite smiješni. Posebno ti Andrash.
Amen.