HCL.HR

Pomoć pri slaganju PC konfiguracija

• 11565 Odgovora
  • 3840673 Hitova
Odg: Pomoć pri slaganju PC konfiguracija
« Odgovori #6660 : 05. Studeni, 2015., 20:10 »
Previše je preko 2000kn za taj i5, još i zaključan, a i mbo je preskupa za non-overclockerski čipset. IMO bolje i5 4460 (ima ih do 1500kn). Ili ako bi spiskao svu tu lovu na platformu ovaj xeon + neka B85 ploča, možda pro3, anniversary i sl., 8gb ddr3 imaš svugdje do 400kn i imaš jači procesor (poput i7 4770) za iste/manje novce.
Može li taj xeon služiti za gaming i može li parirati i5 4690?

« Odgovori #6661 : 05. Studeni, 2015., 20:31 »
Napajanje imam neko xilence red wing 580w-znači trebam novo, rame imam.
Treba mi matična, procesor, napajanje.

*

andrash

• 5939
« Odgovori #6662 : 05. Studeni, 2015., 20:35 »
normalno da može, pa to ti je i7 4770 u enterprise izvedbi

Tomshardware:

Citat:
High-End (Over $200) Processors

Intel Xeon E3-1231v3

Honorable Mention @ $260

You never expected to see a Xeon in our list of recommendations to gamers, did you? Nowadays, Intel's entry-level to mid-range enterprise chips are derived from the same dies as its desktop offerings. That means this Xeon E3-1231v3 is almost identical to the Core i7-4770. Except that it doesn't have integrated graphics, bringing power consumption down a bit.

The Xeon's price is about $20 higher than the Core i5-4690K. One gives you plenty of headroom to overclock. The other enables Hyper-Threading. Depending on the applications you run in the background while you game (streaming, anyone?), four extra logical cores could be the better choice.

https://www.youtube.com/watch?v=yQ59vHSFfZA&feature=youtu.be&t=1m40s

Jest malo čudno zašto xeon, ali imaju killer cijene (trenutno). Mislim da će tih par komada nestati pa će biti ošla baka s kolačima.

*Ti naravno kao gamer za njega uzimaš običnu 1150 ploču i obične non-ecc rame. On to uz običnu memoriju podržava i ecc za servere (što tebi nije bitno)

Ili jednostavno uzmeš i5 4460, a ostatak spiskaš na nešto drugo (recimo ssd)
« Zadnja izmjena: 05. Studeni, 2015., 20:45 Andrash »

« Odgovori #6663 : 05. Studeni, 2015., 22:40 »
Dali je crucial ballistic od 2133mhz kompatibilna sa asus b85 m-g maticnom?

*

andrash

• 5939
« Odgovori #6664 : 06. Studeni, 2015., 00:25 »
Nadam se da pričaš o ddr3. Nije specifično navedena, ali vjerojatno radi.
Ako kupuješ novo kupi neku jeftiniju, jer nemaš ništa od te brzine (1600mhz ti je maximum, a i da nije nebi osjetio razliku jer nemaš APU)

« Odgovori #6665 : 06. Studeni, 2015., 12:37 »
Hvala.

« Odgovori #6666 : 06. Studeni, 2015., 15:39 »
Prije nekih tjedan dana, trazio sam pomoc od vas strucnjaka oko kupovine novog compa. Dali ste zaista dobre ideje i na njima sam poceo traziti i uzimati komponente. Bilo je puno nedoumica, narucivanja pa brzog otkazivanja, dvojbi kao nikada do sada ali dijelovi su stigli, osim kucista. Dakle, konfiguracija je na kraju od nekih 4 500 kn dosla do skoro 9 000 :fpalm: . Pa da napisem sta sam na kraju uzeo, na ovaj nacin vam svima zahvaljume na pomoci i odvojenom vremenu.

AMD FX-8320
ASUS SAbertooth 990FX R2.0
Kingston HYperX Fury 8GB 1866MHz DDR3 (plava plocica, nekako ne ide uz military look maticne ali sta ces, nisam nikada bio za modu nadaren)
Akasa Venom 750W (nadam se da valja,kao sto pise i da moze izgurati OC)
MSI Radeon R9 390 Gaming Edition 8GB
ZALMAN ZM-GM4 Knossos
CORSAIR Hydro H105
Thermaltake Versa N21 Translucent Panel (brzo na Amazon, dok je na 50% popusta)

Eto, to je comp, nadam se oni koji su davali preporuke, nisu ne zadovoljni mojim krajnim odabirom. Znam da uvijek moze bolje, jeftinije ali realno gledajuci, danas ima toliko opcija, toliko trgovina, toliko proizvodjaca da jednostavno ne mozes pogoditi sve.

Najbitnije je da kada odem na game-debate sve je u zelenom za high setup, sto nije bio cilj na pocetku ali je nekako prerastao kako se pocelo kupovati.

Jos jednom hvala svima, ako imate neku sugestiju u vezi compa, rado cu ih poslusati.:hug

*

HighEnd

• 1328
  • To the limits!
« Odgovori #6667 : 06. Studeni, 2015., 19:09 »
Moglo je to dosta bolje, za te novce si mogao i7 ubaciti unutra, al ajd sta je tu je, nadam se da znas klokat jer ti je ovo bas extremno overklokerska konfa, mogao si i drugo vodeno uzeti recimo CM Nepton 240l koji je bolji, zato jer Corsair ima uzasno lose ventove koji prozuje nakon nekog vremena.
Također nevidim gdje ti je tu hard disk?

Mogao si kod nas sve fino složiti, a ovako ako ti se nesto pokvari moras slati izvan Hrvatske i placati dostavu, evo jedan primjer da si kod nas uzimao:

1 x Sapphire R9 390 NITRO, Tri-X OC, Lite 8GB GDDR5
1 x Intel® Xeon® Processor E3-1231 v3 (8M Cache, 3.40 GHz)
1 x Matična ploča ASRock B85 PRO4
1 x CPU Hladnjak LC POWER LC-CC-120, Intel/AMD, 120mm, PWM
1 x KINGSTON 8GB 1866MHz DDR3L CL11 DIMM (Kit of 2) 1.35V HyperX FURY Black
1 x Fortron Hyper M 600W, 80+, modular
1 x Patriot SSD Ignite 240GB, R560/W405, 7mm, 2.5"
1 x Toshiba P300 1TB, 64MB, 7200rpm
1 x Fractal Design Define R4, black pearl (dva side panela)

Ukupno: 9048,55kn Futura it besplatno slaganje i dostava!
Ovaj Xeon ti je kao i7 4770, imas i 240GB SSD, jebeno kuciste, sve u svemu puno bolja konfa od one iznad gdje je baceno masu novaca na komponente za overklok a od toga neces nista ni dobit u igrama, em je sve kod nas u Hrvatskoj u pouzdanom ducanu.

*

doktor1

• 1395
« Odgovori #6668 : 06. Studeni, 2015., 19:15 »
Istina..
Ono, knfiguracija od 9000 kuna i u njon nema SSD.. Nikako!

*

andrash

• 5939
« Odgovori #6669 : 06. Studeni, 2015., 20:55 »
Kod slaganja konfiguracija se je nekad lako zaigrati kad krene nadodavanje - još ovo još ovo i ode se u jedan potpuno drugi cjenovni razred, a ono s čime se počelo (recimo am3+ platforma) više ne mora biti best-buy za taj cjenovni rang. To je sad kao što je rečeno swag am3+ overclockerska konfa. Da si rekao - što mogu dobiti za 9000kn predložila bi se drugačija konfiguracija. Ovako je otišlo na luksuz (high end ploča, skupo vodeno i sl.). Da se razumijemo to je i dalje odličan pc, samo kažem moglo se ekonomičnije rasporediti

« Odgovori #6670 : 06. Studeni, 2015., 20:56 »
Ja nisam nigje napisao da su komponente kupljene negdje vani. Kuciste je kupljeno, naravno...Sto se tice SSD diska, isto tako nigje nije napisano da ne postoji. Sto se tice vodenog hladnjenja, kupljeno je da stane u budjet, uvijek ima neko bolje,neko tise i tome slicno. Sto se tice navedenog hladjenja, masu ali doslovno masu stranica ga svrstava u Top 10 normalnog budjeta. Sto se tice procesora, trenutacno je Intel bolji, to je cinjenica ali FX je na duge staze gledano, dugotrajniji, ima 8 jezgri. Danas igrice ne koriste 8 jezgri ali jako,jako brzo ce poceti koristiti i Intel ces morati mijenjati ako ces htjeti koristiti maksimum iz njega. Ne volim Intel, bezobrazno su skupi i jednostavno sam vise AMD fan.  Sabertooth i FX-8530 se super slazu sto se tice OC i zato sam ih i uzeo, jer zelim nauciti vise o samom OC, a ta ce mi maticna dopustiti itekako da se "razmasem" i da pogrijesim naravno koji put bez posljedica. Plus, vec sada se pocinje malo stediti, tako da za par mjeseci recimo, imam u planu uzeti bolji procesor. Ovaj je uzet za prvu ruku, malo da se "naucim" neke stvari. Sto se tice maticne, mozda sam u krivu ali Asrock-ova ne znam po cemu je ni priblizno ASUS--ovoj ali dajem prostora da grijesim.NEmoj me krivo shvatiti, nisam neki "tatin sin" koji pliva u lovi. Imam jako dobro placenposao (sreca u ovo vrijeme u ovoj drzavi) i nakon dosta vremena mogu si prisutiti razonodu, poneke greske u kupovini i  nije mi zao ni kune. Ne pijem, ne kockam, ne drogiram se, odlucio uloziti pare na nesto sto me veseli.Jos kada tu pridodas MSI R9 390 koja je napravljena za OC, dobijes nekako kompletnu pricu. Koliko vidim MSI radi na vecem taktu od Sapphire, dopusta vece taktove. Eto, to je neko moje razmisljanje, aposlutno postujem tvoje, ipak si prvi priskocio u pomoc. Zato sam i rekao prije, uvijek moze bolje, jeftinije ali uvijek pogrijesis na nekom dijelu zato jer ne kupujes mozgom 100%, ipak i srce igra neku ulogu. Barem kod mene.
« Zadnja izmjena: 06. Studeni, 2015., 21:09 bojanum »

*

HighEnd

• 1328
  • To the limits!
« Odgovori #6671 : 06. Studeni, 2015., 22:57 »
Najbitnije je da si ti zadovoljan, sa time se svi slažemo i svima nam je drago, ali trebalo bi ovdje razjasniti neke stvari:

1. Šta se tice Corsair H105 i svih ostalih H1xx modela, samo hlađenje je ok, ali problem su ventovi koji relativno brzo prozuje i postanu nesnosni, i treba ih mijenjati, a to zna postati iritantno jer i kad dobijes nove ventove i ti opet nakon nekog vreman prozuje i tome nikad kraja.  Za manje novaca si imao Coolermaster Nepton 240l (posto u kuciste koje si odabrao nejdu 280mm radijatori) koji je nesto bolji hladnjak i ima bolje ventove.

2. Tamo sam ti stavio Xeona, koji je u biti i7 4770 bez integrirane grafe, i on ima 4 prave jezgre i 8 logickih, tako da nijedan fx nema sta traziti pored njega, ni u single threadu gdje ga Xeon bas pojede, a ni u multithreadu.

3. OC je dobra stvar za izvuci nesto vise iz konfe, ali u principu danas od njega u igrama nemas bas koristi, tako da si mogao uzeti znatno jeftiniju maticnu koja bi ti opet omogucila OC na nekih 4.7GHz kao i ova Saberthoot ako bas moras ici na AMD, a za razliku u cijeni si mogao uzeti posteno kuciste. Također, procesor nemas za sta bolje zamjeniti, zato jer ti je razlika u svim AMD-ovim FX 83XX razlika samo u tvornickom taktu po kojemu ih prodaju, a kad ih naklokas su svi isti.

4. Ovo za grafiku se slazem da je MSI bolji model, ali sve ti je to u igrama u principu jednako koja god 390-ka bila, Sapphirku sam stavio samo zato jer MSI nije bila dostupna.

I dalje je to dobra konfa, ali kazem opet je moglo bolje.

« Odgovori #6672 : 06. Studeni, 2015., 23:34 »
Apsolutno se slazem sa tobom, moglo je bolje i mozda jeftinije. Ne bjezim od toga i tijekom biranja komponenti, znao sam da vjerojatno ima nesto bolje a jeftinije. Sada je pitanje da li sam lud sto nisam izabrao neku drugu opciju. To su oni postotci koje biras srcem.  Dosta sam citao u vezi procesora, vjecita razlika izmedju AMD-a i Intela-a i mogu ti reci da u vecini tekstova, foruma, recenzija i nekih predvidjanja strucnjaka kazu da AMD  FX serija za buducnost je bolji izbor od Intela (sto se tice kvalitete i nekih opcija u korelaciji sa ulozenim novcima). Znam da se FX-ovi ne razlikuju puno, osim FX 9590, koji opet trazi zesce hladjenje, zescu maticnu, zesce rame jer bez toga jednostavno ne radi. Ovo sto sam ja uzeo je zaista solidna konfiguracija (subjektivno misljenje), koja je uzeta primarno da mogu vrtiti novije naslove na high postavkama, da mogu sjesti i bez brige uzivati. Sekundarni razlog je taj da sam malo zahrdjao sto se tice hardwera i sa ovom konfiguracijom zelim opet nastaviti tamo gdje sam stao i smatram da mi ovaj combo daje velike mogucnosti u OC. Za kasnije, kada se "ufuram" i naucim neke stvari, uzet cu nesto vise glavom, a manje srcem. To su dva razloga za ovaj combo i mislim da ce ispuniti oba dvije svrhe. 

P.S. Sto se tice kucista, to je birano 90% zbog estetike i to javno priznajem. Mislim da 99% ljudi kupuje zbog istog razloga. Uvijek mogu kupiti novo, nisu skupi, a i 50% je na popustu.

*

zg_rider111

• 1440
  • ಠ_ಠ
« Odgovori #6673 : 07. Studeni, 2015., 13:47 »
Planiram si uzet Sapphire r9 390 8GB, jel mi ovo napajanje dosta za tu grafičku?

Ovo mi je napajanje Fortron Raider 550W

Konfiguracija:
CPU: CPU AMD FX-Series FX-8320 @ 4.1GHz
CPU Cooler: Arctic freezer xtreme rev.2
GPU: AMD Sapphire 7850 2GB GDDR5
MB: ASUS M5A97 R2.0
RAM: Crucial 8GB + 6 GB DDR3 = 14 GB total
CASE: Fractal Define R4
SSD: Samsung 850 EVO 120GB
HDD: seagate barracuda 7200rpm 250GB
HDD2: segate barracuda 7200rpm 1TB

EDIT:
Burazu bi složio komp od starijh komponenti što su mi bile ostale.

CPU: AMD Phenom II x4 B50 @ 3.3GHz
MOBO: asrock m3a785gm-le/128m
PSU: Xilence Redwing SPS-XP600W, 12cm, ATX2.2 (gaming edition, dual PCI-E)

Znači fali neko napajanje ako je potrebno(ovo je iz 2010), RAM(Ima 4gb ja bi još 4 stavio?), HDD već ima. A GPU bi dobio od mene 7850 pošto bi uzeo r9 390 ako mi ide na moje napajanje.

« Zadnja izmjena: 07. Studeni, 2015., 13:58 zg_rider111 »

« Odgovori #6674 : 07. Studeni, 2015., 14:45 »
Po mom misljenju i onome sto sam citao u zadnje vrijeme, nije dovoljno tj. na granici da bi bio siguran. Ja sam uzeo prije par dana MSI Radenon R9 390 Gaming Edition 8GB i ona vuce malo vise od normalnog za takvu karticu i savjetovano mi je da uzmem barem 650W, ja sam uzeo 750W pa cemo vidjeti da li je u redu. Ne znam, neka i drugi daju savjet ali moj ti je, uzmi barem 650W, imas ih za 300-400 kuna. Isti CPU imamo, moja maticna je isto ASUS samo sto je Sabertooth 990FX R2.0 tako da smo skoro isti po pitanju potreba napajanja.
« Zadnja izmjena: 07. Studeni, 2015., 14:47 bojanum »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9