@Panchev
I koliko ti onda ostane za grafičku? Ako ne želiš R9 390 ili gtx 970, gledaj onda 380X, 280X ili barem gtx 960 ili R9 380 od 4gb kad ti već komotno može stati. i5 4690 za 65km više nema smisla kad razlike u gamingu praktično nema, kao i 6600 naspram 6500 (prednost naspram 6400) nemaju smisla jer je to sve novac koji može ići zq grafičku. Isto tako matične su ti malo poskupe tj. komotno možeš ići na jeftinije čipsete ako nemaš neke konkretne razloge zašto baš to
@Andrash
Nisam striktno ograničen, jedino je pitanje da li je bolje kupiti gtx 960 i biti "miran" 2-3 godine, pa opet uzeti neku mid kartu ili
je bolje odmah ići gtx 970 pa da ne moram još toliko. Gledam da je best buy, nek' je stabilno na medium, ko šiša high.
Na koje si chipset-e mislio? B150? H110? Koliko sam čitao, zaista nema velike razlike (osim DIMM channela malo šta je bitno, pa ni taj M.2).
Ove sam uspio naći, a od toga teško mogu naći jeftinije.
1. ASROCK B150 HDV DDR4 - 85€,
2. ASUS H110M-A DDR4 - 85€ (ne znam koliko su te micro gore zbog manjeg prostora za komponente i grijanja);
Čovjeku se čini da ima toliko opcija, a opet da je sve debelo podložno zakonu opadajućih prihoda, toliko da se ne isplati
ni gledati naj-naj stvari. U takvim okvirima, čini se da je bolje uštedjeti i na CPU-u, pa preći na AMD.