HCL.HR

Pomoć pri slaganju PC konfiguracija

• 11565 Odgovora
  • 3841572 Hitova
Odg: Pomoć pri slaganju PC konfiguracija
« Odgovori #1770 : 02. Siječanj, 2014., 16:22 »
Ako ces cekati dodji ponovno po preporuku jer se cijene i ponude mijenjaju na dnevnoj bazi. Da se mene pita nemas razloga cekati jer se nista revolucionarno nece promijeniti (u smislu da ce se pojaviti osjetno jace komponente), a trenutno ti je dobra ponuda i cijene  jer je doslo vrijeme kad svi zivi uzimaju nove kompove.

« Odgovori #1771 : 02. Siječanj, 2014., 16:53 »
Ok, hvala ti legendo. Puno si mi pomoga :)

« Odgovori #1772 : 03. Siječanj, 2014., 12:38 »

Birao bi između ova 2, dell ima dužu garanciju i osjetno je skuplji (neznam baš dal je opravdano), asus je isto inače kvalitetan (po statistikama se najmanje kvari, barem starijim kad sam ja gledao)- mislim da je best-buy među ta 3 (omer cijena/kvaliteta/performanse). Dellu je doduše malo jača grafička (još je i ddr5), dok je 740M ddr3 (i još imaju 2 čipa tog modela - GK107 i GK208, jedan je nešto slabiji i nikad ne piše koji dobiješ) - al u globalu ozbiljnije su to grafičke za jedan laptop i ugodno će moći poigrati na tome

Dođem ja u ADM , kaze tip da im Dell dolazi tek za 10 dana , pa pitam za Asusa ( X75VB - ty028 ) i kaze evo zadnji je otiso prije 10min haha ,ali im je ostao isti taj Asus samo
 sa 8GB RAM-a (X75VB-ty023) koji je 200kn skuplji pa sam uzeo njega :)

E i pitao sam za ovaj cip na grafickoj , u pocetku nisu imali pojma , ali onda je dosao neki lik i reko da ti modeli u sebi imaju  cip sa 128-bitnom memorijom, a tamo na onoj stranici koju si stavio pise da je GK 107 128-bitni  , a GK 208  64-bitni  :D

*

andrash

• 5939
« Odgovori #1773 : 03. Siječanj, 2014., 20:13 »

Birao bi između ova 2, dell ima dužu garanciju i osjetno je skuplji (neznam baš dal je opravdano), asus je isto inače kvalitetan (po statistikama se najmanje kvari, barem starijim kad sam ja gledao)- mislim da je best-buy među ta 3 (omer cijena/kvaliteta/performanse). Dellu je doduše malo jača grafička (još je i ddr5), dok je 740M ddr3 (i još imaju 2 čipa tog modela - GK107 i GK208, jedan je nešto slabiji i nikad ne piše koji dobiješ) - al u globalu ozbiljnije su to grafičke za jedan laptop i ugodno će moći poigrati na tome

Dođem ja u ADM , kaze tip da im Dell dolazi tek za 10 dana , pa pitam za Asusa ( X75VB - ty028 ) i kaze evo zadnji je otiso prije 10min haha ,ali im je ostao isti taj Asus samo
 sa 8GB RAM-a (X75VB-ty023) koji je 200kn skuplji pa sam uzeo njega :)

E i pitao sam za ovaj cip na grafickoj , u pocetku nisu imali pojma , ali onda je dosao neki lik i reko da ti modeli u sebi imaju  cip sa 128-bitnom memorijom, a tamo na onoj stranici koju si stavio pise da je GK 107 128-bitni  , a GK 208  64-bitni  :D

odlično

« Odgovori #1774 : 04. Siječanj, 2014., 16:27 »
Andrash

Ajde molim te šta baljezgaš gledaj ne želim se tu prepucavati znamo da je i5 3570k/i5 4670k bog i batina za 8350 a to ti pričaj ćaći svom da je intel vrući neg amd i da treba jebačka matična to uopće nije istina ti možeš ga kvalitetno klokati i sa matičnom u cijenovnom rangu od min 700kn pa nadalje ja intela imam od 7mjeseca znam ga u dušu kako radi i kakve su mu temperature po meni 8320 je šrot rađe phenoma bi uzo i to onog najjazdnjeg u x4 seriji 980be ili x6 bilo koji a vi što se svi pravite grbavi a znate da je intel bolji iz par razloga 1.ima više tranistora, 2.bolju memorisku propusnost ima, 3.hladniji je u svakom pogledu od amd-a 4.intel sandy,ivy i haswell se daleko bolje klokaju i opet su brži od amd-a koji su isto npr klokani jer zašto neki kažu 4 intela na 4.2ghz ko 8 amd-ovih procesora na istom taktu i pod broj 4.brže jezgre imaju jedina prednost kod amd-a je što su bolji u single core aplikacijama eto toliko od mene ko da je to sad važno krute j**o :wildboy: sve najbolje svima na hcl forumu i onima koji pljuju po mojim postovima i onima koji me poštuju i smatraju normalnom osobom haha sretna nova 2014-ta godina :thumbs:
« Zadnja izmjena: 04. Siječanj, 2014., 19:46 mrmuscolo »

*

andrash

• 5939
« Odgovori #1775 : 04. Siječanj, 2014., 16:40 »
jedina prednost kod amd-a je što su bolji u single core aplikacijama eto toliko od mene ko da je to sad važno krute j**o

:loludara: - majstore single threading je intelova prednost. Ovom izjavom si pokazao svoje "znanje".  Kladio bi se da nisi ni pogledao one videje, nit pažljivo pročitao i shvatio što sam uopće pisao. Jebene neke zaključke izvlačiš

Vjeruj mi nitko tebe ovdje ne smatra normalnim, jer očito nemaš pojma o ičemu :kava: 
« Zadnja izmjena: 04. Siječanj, 2014., 16:45 Andrash »

« Odgovori #1776 : 04. Siječanj, 2014., 19:44 »
AmdLover21 

Smatraj ovo zadnjim upozorenjem ! Konstantno ti moram prepravljati postove, postovi su ti cisti spam sto zbog nacina na koji ih pises sto zbog gluposti koje pises, nekulturan si i prodajes tu bureke, a ne razumijes se u nista.

Znaci ili se ponasaj normalno kao i svi forumasi ovdje i pisi postove kak spada ili fino odi trolat negdje drugdje. Ako se ovakvo ponasanje s tvoje strane nastavi onda lijepo molim ostale da ne odgovaraju na njegove postove, a ja cu onda okrenuti drugu plocu jer sam siguran da nikome neces faliti.

Sretna i tebi Nova godina i opameti se za svoje dobro.

« Odgovori #1777 : 04. Siječanj, 2014., 21:50 »
Bravo, mrmuscolo. Ovo ponašanje je stvarno prevšilo svaku mjeru. Tako je, samo lipo uvedi red i neka normalni ljudi vamo dođu i kulturno pitaju za pomoć ili savjetuju druge :thumbs:

*

Cole

• 11769
    • CroSimRacing
« Odgovori #1778 : 04. Siječanj, 2014., 23:49 »
AmdLover21 na korak si do opomene, ovaj put zastalno.
Nemoj pričat o nečemu o čemu nemaš pojma na način da baljezgaš gluposti koje nemaju veze s vezom i nikakvog pokrića.

:thumbs:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #1779 : 05. Siječanj, 2014., 00:55 »
daj benajte glupana, otkad ima account ovdje jede govna lol

nadovezano na ovu temu slijedi epilog priče:

dvoumim se da li je bolje složiti APU konfu ili nešto jeftinije obzirom da imam grafičku koja radi (provjereno kod frenda) - Radeon HD 5450 i fokusirati se na što manju potrošnju jer napajanje nije bajno:

codegen 300xx 400w, jedva korišteno, izvučeno iz par godina starog računala pa bih ostao na tome... ima 24 pinski power konektor i par onih klasičnih power kablova za periferiju, trebat će mi i adapter za SATA power...

potrebno mi je slijedeće:

procesor
matična ploča
memorija nažalost (trenutačna je DDR2, ne pronalazim takve matične više)

budžet - što manje to bolje, samo neka je novo!

grafička kartica je PCI-e, znači tu ne bi trebalo biti problema. komp bi služio za internet i office na windows 7 - da jednostavno odem na najjeftinije moguće? eto pola mojih misli pola pravih pitanja, zahvaljujem na svim prijedlozima

*

andrash

• 5939
« Odgovori #1780 : 05. Siječanj, 2014., 01:20 »
U biti grafička ti ni ne treba, jer uglavnom proce imaju integruše, a ako je za office i internet ni ne treba ti bolje

znači

1 x    Procesor Intel Celeron G1620 2.7GHz, 2MB, 55W, Socket 1155, box  - inegruša je podjednaka, čak možda i mrvicu jača od 5450
1 x    MSI H61M-P20-G3, Socket 1155, CPU: Sandy Bridge, Intel® H61       - matična ima čak i dvi
1 x    DDR3 4GB (1x4GB) Kingston, 1600MHz, CL9, Hyper X, KHX1600C9D3B1/

924,25Kn  napajanje ti nije problem ako je ispravno, jer ovo troši kao upaljač (i da grafičku staviš)  - e samo je pitanje dal ti HDD ima sata utor? I pržilica isto- al dobro ona nije potrebna za rad.

amd opcija ( Athlon II X2 3400 bez integruše) te dođe otprilike isto, a ovi celeroni se više isplate jer su bolji cpu, jedino ako bi malo kežual gaminga da gledaš A4 X2 5300 koji ima jaču integrušu od celerona i cca 60kn je skuplji, što se tiče samog cpu-a celeron je bolji
Znači to sve navedeno je minimum, jeftinije se ne isplati uzimat jer je to onda single core (ako tog uopće još ima u prodaji). Odlično je za te novce.

Evo usporedba
http://www.cpu-world.com/Compare/130/AMD_A4-Series_A4-5300_vs_Intel_Celeron_Dual-Core_G1620.html
« Zadnja izmjena: 05. Siječanj, 2014., 01:32 Andrash »

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #1781 : 05. Siječanj, 2014., 02:04 »
disk je SATA, optički je PATA koji bi dobro došao ipak... mislim da ću se držati celeron kombinacije, mislio sam da se može značajno jeftinije proć sa CPU-om bez GPU-a unutra al je isto stvarno... tnx

ured: zašto postoje tri varijante ovog celerona na futuri ? Uzeo bih box izdanje s coolerom, valjda svi dolaze s time?
« Zadnja izmjena: 05. Siječanj, 2014., 02:08 Dragster »

*

The one

• **
  • 545
  • BMW<3
« Odgovori #1782 : 05. Siječanj, 2014., 11:00 »
@AmdLover21 ako mozes promjeni nick u IntelLover21.Kazes da imas Intel procesore ,a zasto blatis i gazis po AMD procesorima,imam i ja i5 pa da sam imao malo vise para,uzeo bi fx 8350,ali nisam imao para za malo bolju maticnu i neki hladnjak dobar pa sam uzeo intel,pa opet ne gazim po AMD-u nez po meni je to jedan jako dobar procesor i cuo sam samo rijeci hvale,iako nerazumijem se bas dobro u AMD procesore,nikada nebi tako nesto govorio pogotovo ako neznam :hiha2:

« Odgovori #1783 : 05. Siječanj, 2014., 12:58 »
Dragster

G1620 - http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/procesori/intel/1155/bx80637g1620sr10l/
MSI H61M P20 G3 - http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/maticne-ploce/socket-1155/msi-h61m-p20-g3/
TRANSCEND 4GB 1600 MHZ - http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/memorije/ddr3-1600/0703243/

= 918 kn.

Evo da nema zabune, a razlike u cijeni izmedju procesora nisu zbog neke razlike u opremljenosti ili manjku stock hladnjaka vec drze na stranici vise istih artikla od vise razlicitih dobavljaca pa se zato razlikuju u cijeni - uvijek gledas najjeftiniji.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #1784 : 05. Siječanj, 2014., 14:18 »
ok fala momci

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9