HCL.HR

Pomoć pri slaganju PC konfiguracija

• 11565 Odgovora
  • 3842331 Hitova
Odg: Pomoć pri slaganju PC konfiguracija
« Odgovori #2565 : 07. Kolovoz, 2014., 20:42 »
Puno ti hvala na trudu, ali sto je od ovoga najbolje za gaming, naravno ne mislim hardcore gaming  nego sto bi od ovih sto si mi ponudio najbolje rezultate dalo za gaming?
I jesu windowsi ukljuceni u cijenu, jer ne zelim sad trosit na njih jer cu na faxu imat opciju besplatnih windowsa
« Zadnja izmjena: 07. Kolovoz, 2014., 20:49 MorskiVuk »

« Odgovori #2566 : 07. Kolovoz, 2014., 20:51 »
Nema na čemu. :) A, GT840M je malo brža od GT740M. Procesor i5 zbog boosta je malo brži od i3. U biti razlike u performansama u igrama bi trebale biti minimalne. Oba laptopa koja sam naveo dolaze bez Windowsa.
« Zadnja izmjena: 07. Kolovoz, 2014., 20:53 peacewalker93 »

« Odgovori #2567 : 07. Kolovoz, 2014., 23:45 »
moze mi neko reci kako spojiti pc na smart tv plazmu???

iako to nije tema za ovu grupu,ali ova je najaktivnija i ima ljudi koji sve znaju...

« Odgovori #2568 : 08. Kolovoz, 2014., 07:17 »
moze mi neko reci kako spojiti pc na smart tv plazmu???

iako to nije tema za ovu grupu,ali ova je najaktivnija i ima ljudi koji sve znaju...

Spojiš HDMI kabelom grafičku i TV, ako nemaš HDMI izlaz na grafičkoj, onda pomoću VGA. Nakon toga na TVu odabereš ulaz na koji si spoji i to je to. Ako spojiš pomoću VGA nećeš dobiti zvuk, nego samo sliku.

*

disc0

• 3069
« Odgovori #2569 : 08. Kolovoz, 2014., 10:09 »
I ja sam dosao do zakljucka da mi je potrebno vise rama. To cu definitvno dodati. A za graficku nisam jos siguran koja ce u konfiguraciju.

@Disc0 Mozes li mi objasniti na sta si mislio pod " 4gb za tu grafiku overkill ionako"?

To znaci da ta graficka nema koristi od ta dodatna 2gb RAM-a, trpanje 4gb na nju je cisti makretinski trik i shema da ti maznu vise love ;)

« Odgovori #2570 : 08. Kolovoz, 2014., 20:14 »
da li valja KASPERSKY 2014 anti-virus,dobio sam orginalni cd iz austrije,ili postoji neki bolje anti-virus a da se moze skinuti free na netu...i kaze mi covjek u servisu da se sistem ne mora obarati kad mjenjam graficku,maticnu i procesor,a ovdje su neki govorili da se mora obarati i ponovo dizati(andrash i peacewalker93 šta vi kazete)?

*

Hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #2571 : 08. Kolovoz, 2014., 22:37 »
da li valja KASPERSKY 2014 anti-virus,dobio sam orginalni cd iz austrije,ili postoji neki bolje anti-virus a da se moze skinuti free na netu...i kaze mi covjek u servisu da se sistem ne mora obarati kad mjenjam graficku,maticnu i procesor,a ovdje su neki govorili da se mora obarati i ponovo dizati(andrash i peacewalker93 šta vi kazete)?

Imali smo i mi jednog u servisu koji je tvrdio (jer mu se nije dalo raditi) da se ne mora reinstalirati sustav... Ako samo mijenjaš prcesor, a ostaje matična onda ne moraš, ako mijenjaš i grafičku karticu ne moraš reinstalirati windowse (ali svakako počisti stare drivere, pogotovo ako mijenjaš nVidia i AMD kartice).
Ako mijenjaš matičnu svakako trebaš reinstalirati windowse!
Recimo taj naš kolega je jednom klijentu odlučio ne reinstalirati, pa je 10 puta vrtio i vrtio repair i na kraju je na neku foru ipak uspio, ali to stvarno nikome nije za preporuku...

EDIT: Možda je to isti serviser s kojim sam radio. Da li se zove kojim slučajem Vedran?!?!

« Odgovori #2572 : 09. Kolovoz, 2014., 00:00 »

Imali smo i mi jednog u servisu koji je tvrdio (jer mu se nije dalo raditi) da se ne mora reinstalirati sustav... Ako samo mijenjaš prcesor, a ostaje matična onda ne moraš, ako mijenjaš i grafičku karticu ne moraš reinstalirati windowse (ali svakako počisti stare drivere, pogotovo ako mijenjaš nVidia i AMD kartice).
Ako mijenjaš matičnu svakako trebaš reinstalirati windowse!
Recimo taj naš kolega je jednom klijentu odlučio ne reinstalirati, pa je 10 puta vrtio i vrtio repair i na kraju je na neku foru ipak uspio, ali to stvarno nikome nije za preporuku...

EDIT: Možda je to isti serviser s kojim sam radio. Da li se zove kojim slučajem Vedran?!?!

ne,ne ovaj servis je u BiH

« Odgovori #2573 : 09. Kolovoz, 2014., 09:42 »
@nedac10
Kaspersky je odličan. Imaš dobrih free antivirusa, ali sigurno je Kaspersky koji se plaća bolji od njih.
Što se tiče Windowsa, trebala bi biti moguća zamjena matične bez ponovne instalacije Windowsa, jer su novi Windowsi jako dobri u prepoznavanju novog hardwarea, ali ipak ti je bolje na novo sve instalirati i biti siguran da neće ništa zezati.

« Odgovori #2574 : 10. Kolovoz, 2014., 00:14 »
Pozdrav, gejmeri! Evo kakvu masinu sklapam:

CPU: AMD FX 8350
GPU: AMD HD 7990
RAM: Kingston HyperX Predator 16GB 1866MHz
Motherboard: Asus Sabertooth 990FX R2.0
SSD: Kingston HyperX 3K 520MB/s

Sta mislite valja li ? :D

*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
« Odgovori #2575 : 10. Kolovoz, 2014., 00:27 »
ne

« Odgovori #2576 : 10. Kolovoz, 2014., 00:29 »
Sto? Msm grafa nije sigurna konto dam uzeti dvije radeonke...

*

Miko9

• *
  • 11
« Odgovori #2577 : 10. Kolovoz, 2014., 02:28 »

Hmm , nie loše

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #2578 : 10. Kolovoz, 2014., 09:04 »
ne valja ti to jarane, ni mrtav AMD grafiku, kamoli procesor!

« Odgovori #2579 : 10. Kolovoz, 2014., 10:20 »
AMD ima najbolje dijelove za gaming, msm intel je vise za poslove, koriste ga i gameri, ali imam vise povjerenja u AMD... Na ovom racunaru sto sad imam, imam AMD 5000+ stari procrsor na njemu radi sve novije sasvim normalno, jos i staru AMD grafu, HD 4650...

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9