A sto kazete o AMD FX X8 9370 procesoru. Cak sam i to spreman uzeti ali sam negdje procitao da sam AMD preporuca koristenje sa vodenim hladenjem, a ako je to slucaj onda nista od toga.
Dodatno pitanje, kako izracunati koliko je napajanje potrebno za neku konfiguraciju?
Ni slučajno, to je samo luđački naklokan fx 83xx - samo do 6-9% bolji, treba uber skupa matična za njega tipa asus formula-Z, te preporučeno vodeno hlađenje, eventualno high-end zračni cooler. Totalno neisplativo i nepreporučljivo (pogotovo za gaming), fx 83xx je mnogo isplativiji i ništa bitno slabiji.
Što se tiče potrošnje to možeš saznat najobičnijim recenzijama grafičke (imaš power consumption sekciju) i njihov test setup:
http://www.pcekspert.com/clanak/sapphire-r9-290-tri-x-4gb-oc-r9-290-crossfire-testovi/?pg=6 u loadu pocucla do 500w sa tim LGA 2011 i7 (tdp - 130w) - što se tiče potrošnje struje, kažu da taj i7 tako naklokan cucla i do 200w, tako da si miran i što se tiče svoga procesora u usporedbi s njim. Kvalitetno 650w bi bilo OK (seasonic, fortron raider, aurum, xfx, corsair i sl.). Imaš zanimljivo Lepa 650w gold modularno napajanje u uzishopu, a i vidim xfx 750w je jeftin u adm (samo mrvicu skuplji od 650w verzije). Sa seasonic gold nemoš fulat isto - al su dosta skupa