Naći s ovon konfiguracijon ću moć pokrećat sve igre na ultra koje su do sad izašle i za 2 god ? šta mislite oću li moć ? i bitno mi je da mi se kućište nećuje naći da mi neproizvodi nikakve zvukove jel poludin na to ? i za kolko ću morat malo unapređivat procesor itd ?
Trebao bi. Naravno ako izuzmemo situacije kad je igra sama po sebi problem (loše optimizirana, bugovita) kao npr. ac unity. Uglavnom jače za te novce ne može, mnogo je jača od novih konzola - tako da s next-gen igrama nebi trebao imati problema, ostalo je na developerima

(optimizacije i portanja)
GTX 970 ti inače ide po 3 soma +/-, ova je daleko najpovoljnija - a jače grafe od gtx 970 se ne isplate - tako da ti je to to. Vjerojatno njena snaga uopće neće doći do izražaja zbog starog monitora (niže rezolucije ako nije 1080p). Što se tiče potrebe za nadograđivanjem u budućnosti, zaboravio sam kristalnu kuglu

- ali to je više konfiguracija tipa - deri godinama dok ide (ako te s vremenom ne smeta kresanje detalja).
Jos me zanima jel amd-ovi proc. rade bolje sa amd gpu-ovima?
Ne, to nema veze čija je, možeš nvidiju uzet.
Mislio sam si uzet ovu maticnu http://www.pik.ba/artikal/14765763/mb-lga1150-z97-asrock-z97-anniversary/
Dobra je za te novce. Znaš da ti je to ploča za intel 1150 procesore tj. na nju ne ide amd ako to pitaš